Aantal WW-uitkeringen in Oosterhout daalde in februari met 2,1%

Foto: UWV

Het aantal WW-uitkeringen in Oosterhout nam in februari 2021 met 2,1% af ten opzichte van een maand eerder. Op jaarbasis was er wel een toename te zien. Dat en meer blijkt uit de Nieuwsflits Arbeidsmarkt van het UWV.

Op jaarbasis toename WW-uitkeringen

Eind februari 2021 telde de gemeente Oosterhout 955 WW-uitkeringen. Dat was 2,1% minder dan in januari 2021 en een toename van 7,4% in vergelijking met februari 2020. Ook landelijk lag het aantal verstrekte WW-uitkeringen 1% lager ten opzichte van vorige maand en in vergelijking met februari 2020 was er sprake van een toename van 19%. Het WW-percentage in Oosterhout bedroeg in februari 2021 3,2%, iets hoger dan het landelijke WW-percentage van 3,1%.

Corona-impact

Volgens het UWV heeft de coronacrisis een grote impact op de zorg. Enerzijds hebben met name ziekenhuizen te maken met een stijgende vraag naar acute zorg van coronapatiënten. Anderzijds is een deel van de planbare zorg afgeschaald om de zorg voor coronapatiënten op te kunnen vangen. Ook in andere delen van de zorgsector is de impact groot. Zo hebben onder andere tandartsen en fysiotherapeuten als gevolg van de maatregelen (tijdelijk) geen of minder zorg kunnen bieden.

Groei in de zorg zet zich voort

Huisartsen hebben te maken gehad met een daling van het aantal consulten. In de ouderenzorg zijn bepaalde activiteiten, zoals dagbesteding, tijdelijk niet meer mogelijk. Al deze effecten samen leidden ertoe dat de banengroei in de zorg in het begin van 2020 werd afgeremd, maar desondanks neemt de werkgelegenheid nog steeds toe. Aan het eind van het derde kwartaal van 2020 waren er in elke branche binnen de zorg meer banen voor werknemers dan een jaar eerder. Het duidelijkst was die toename te zien in de verpleging, verzorging & thuiszorg (VVT). Landelijk waren er in 2020 meer dan 1,2 miljoen banen van werknemers in de zorg (exclusief zelfstandigen). Prognoses van UWV voor 2021 gaan uit van een verdere groei van de werkgelegenheid in de zorg als geheel. Zie ook de sectorbarometer zorg van UWV voor meer informatie over de arbeidsmarkt in deze sector.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen