Investeer mee in zonnepanelen op het dak van de brandweerkazerne

Foto: ONE

Oosterhouters kunnen via ONE mee investeren in zonne-energie op het dak van de brandweerkazerne aan de Vaartweg.

Zonnepanelen op de brandweerkazerne

Huiseigenaren, huurders en ondernemers die zelf geen geschikt dak hebben, of te weinig opbrengst van eigen zonnepanelen, of geen zonnepanelen op het eigen dak willen hebben, kunnen meedoen aan de energietransitie, vermindering van CO2 uitstoot én een veel hoger rendement dan op een spaarrekening. Want woon je in Oosterhout, of heb je er een bedrijf? Dan kan je meedoen aan de aantrekkelijke zonnepanelen-actie voor op de brandweerkazerne (416 zonnepanelen).

Goed voor 50 huishoudens

De installatie van 416 zonnepanelen wordt gerealiseerd onder toekenning van SDE+ subsidie van de overheid. Dit betekent dat er gedurende 15 jaar een gegarandeerde subsidie wordt gegeven over de opgewekte hoeveelheid stroom. Met deze zonnepanelen wordt per jaar ruim 164.000 kWh stroom opgewekt, goed voor ongeveer 50 huishoudens. Voor de financiering van dit project zal ongeveer 120.000 euro nodig zijn.

Gegarandeerd rendement

Er worden 480 obligaties uitgegeven tegen een inleg van € 250 per stuk. Obligatiehouders ontvangen elk jaar minstens 3 % rente over het uitstaande saldo. Jaarlijks wordt een deel van de obligaties lineair afgelost. Na 15 jaar wordt de installatie overgedragen aan de gemeente. De opbrengst kan eventueel als slotbetaling aan de deelnemers worden uitgekeerd. Opbrengst uit verkoop van de opgewekte stroom is nodig voor exploitatie van de installatie, kosten van verzekeringen en administratie. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen