Stijging aantal corona-patiënten in Amphia en andere Nederlandse ziekenhuizen

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Er worden momenteel 65 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 19 op intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 22 april 2021 08:00 uur (tussen haakjes het verschil met 20 april 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 65 patiënten (+11) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 21 (+2) op de intensive care.
  • Sinds de vorige standopmaak zijn er 5 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Grootste toename op IC’s in 2 weken

Het aantal coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares is donderdag gestegen met 17, de grootste stijging sinds 8 april. In totaal liggen 839 mensen op de ic’s, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er lagen voor het laatst op 22 januari zoveel coronapatiënten op de intensivecareafdelingen, zo meldt het ANP. Er liggen al bijna een week meer dan 800 Covid-patiënten op de ic’s. In totaal zijn nu 2.682 patiënten met Covid-19 opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 68 meer dan woensdag en het hoogste aantal sinds begin januari. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten donderdag toe met 51 tot 1.843.

Situatie wordt penibel

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) meldde gisteren dat de situatie in de ziekenhuizen steeds penibeler wordt. Landelijk slaagt meer dan een derde van de ziekenhuizen (37 procent) er door de toestroom van coronapatiënten niet meer in alle “kritiek planbare zorg” volgens planning te leveren. Dat is zorg die binnen zes weken noodzakelijk is om gezondheidsschade bij de patiënt te voorkomen. Ook het LCPS zelf noemde de situatie donderdag “absoluut zorgwekkend”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen