Zanggroep Cadans waste rollators bij Mijzo Buurstede tijdens NLdoet

Foto: Zanggroep Cadans

Nadat dit evenement vorig jaar door corona in het water viel, heeft de Oosterhoutse zanggroep Cadans zich afgelopen zaterdag wel weer nuttig kunnen maken voor NLdoet.

NLdoet

De jaarlijks terugkerende dag NLdoet wordt landelijk georganiseerd met behulp van het Oranjefonds. NLdoet heeft als doel het vrijwilligerswerk te stimuleren. Verenigingen, bedrijven en instellingen zetten zich lokaal in voor een goed doel. Dit jaar was de Oosterhoutse Zanggroep Cadans actief bij Buurstede 15, in een “rollator-wasstraat”. Door de nog steeds geldende coronabeperkingen werd er door een klein deel van de zanggroep deelgenomen, maar omdat de weergoden meewerkten, kon het in de fijne tuin van het zorgcentrum plaatsvinden.

Rollator-wasstraat

Het was de bedoeling de bewoners in groepjes op te halen en te onthalen op een drankje en een hapje, terwijl de dames en heer van Cadans de rollators poetsten. Maar onder het genot van een advocaatje met slagroom, een biertje of een glaasje fris en zelfs bitterballen werd het zo gezellig dat de bewoners heerlijk in het zonnetje bleven zitten en de zo strak georganiseerde wasstraat totaal naar de achtergrond verdween. Dat de rollators niet allemaal blinkend weer naar binnen gingen was niet erg want de bewoners straalden en dat was de bedoeling! Volgend jaar weer??!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen