Bijzondere voorstellingen op unieke locaties tijdens Oosterhoutse Cultuurnacht

Jeroen vd Lee op de parkeerplaats bij de Bezorgbeer
Jeroen vd Lee op de parkeerplaats bij de Bezorgbeer
Foto: Oosterhout Nieuws

Zaterdagavond werd op 10 locaties in de Oosterhoutse binnenstad de vijfde Cultuurnacht gevierd met als thema ‘Er was eens…’

Oosterhoutse Cultuurnacht

Alle reguliere entreebewijzen waren snel uitverkocht en van de op het laatst toegevoegde verrassingskaarten waren er nog slechts 10 over. Het geeft het succes aan van de Oosterhoutse Cultuurnacht, die zaterdagavond haar vijfde editie beleefde. Leonie Heemskerk van de organisatie: “Normaal gesproken brachten we met gidsen alle bezoekers van voorstelling naar voorstelling. Bij de voorbereidingen van vorig jaar hebben we er rekening mee gehouden dat de groepsgrootte niet meer mocht zijn dan 25 personen en dat ze zelfstandig van locatie naar locatie moesten reizen. Omdat de editie van 2020 op het laatste moment moet worden afgelast, hebben we die basis dit jaar wel meegenomen.” Uiteindelijk hebben bijna 250 bezoekers de Oosterhoutse Cultuurnacht 2021 beleefd en meegemaakt.

Bijzondere locaties

Mensen die een van de felbegeerde kaarten hadden bemachtigd, konden online een eigen route uitstippelen langs 5 van de 10 aangeboden voorstellingen van 20 minuten. Zo was er onder andere improvisatietoneel bij Theater de Schelleboom, ballet van H19 in de Pannehoef, vertoning van de korte film ‘Ruis’ in het gemeentehuis en kon je schilderijen van Lia de Craen bewonderen in de oude kluis van het voormalige ABN Amrogebouw onder begeleiding van accordeonmuziek. Bijzonder was ook het optreden van de Oosterhoutse jongleur Jeroen van der Lee op de parkeerplaats van de Bezorgbeer aan de Bredaseweg. Hij speelde fragmenten van zijn nieuwe theatershow Chez Cirqaurant die 16 oktober in De Bussel in wereldpremière is gegaan. Het publiek genoot met volle teugen van de humoristische jongleur.

Alvast in de agenda

Hoewel de evaluatie nog moet plaatsvinden, kunnen liefhebbers van de Oosterhoutse cultuur de volgende Cultuurnacht alvast in de agenda zetten. Op 29 oktober 2022 zal de zesde editie van de Oosterhoutse Cultuurnacht worden georganiseerd. De organisatie heeft dus nog een krap jaar om weer een avond vol bijzondere voorstellingen op unieke locaties weg te zetten. Maar Oosterhout Nieuws is er zeker weer bij!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen