Gemeente gaat voorwaarden duurzaamheidslening verruimen

Foto: MariaGodfrida by Pixabay

Ook voor woningen met energielabel C en D moet het mogelijk worden om energieopwekkende maatregelen te nemen met de duurzaamheidslening.

Duurzaamheidslening

Met behulp van een duurzaamheidslening is het mogelijk om de bestaande woningvoorraad te verbeteren. Met behulp van een lening kunnen eigenaar-bewoners maatregelen treffen waardoor de woning energiezuiniger wordt gemaakt waardoor de woonlasten worden verlaagd. Particuliere huiseigenaren hebben niet altijd voldoende financiële reserves om in energiebesparende maatregelen te kunnen investeren. De duurzaamheidslening is een financieel steuntje in de rug dat huiseigenaren over de streep kan trekken.

Verruiming voorwaarden

Sinds 2017 biedt de gemeente Oosterhout de duurzaamheidslening aan voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Het college stelt de raad voor de voorwaarden van deze lening te verruimen. Ook voor woningen met energielabel C en D moet het mogelijk worden om energieopwekkende maatregelen te nemen met de duurzaamheidslening. In de huidige verordening kan dit alleen voor woningen met energielabel A en B, die al beter geïsoleerd zijn. Voor woningen met energielabel C en D geldt nu nog dat een lening voor energieopwekkende maatregelen alleen kan worden aangevraagd in combinatie met energiebesparende maatregelen, zoals isoleren. Het college verwacht met de verruiming van de voorwaarden meer eigenaren te stimuleren om hun woning te verduurzamen. De duurzaamheidslening kan maximaal éénmaal per jaar per woning aangevraagd worden. De voorwaarden voor woningen met energielabel E t/m G blijven ongewijzigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen