Gemeente heeft geen bezwaar tegen oprichting Islamitische basisschool

Foto: Pixabay License / kyasarin

Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) heeft het initiatief genomen voor de oprichting van een Islamitische school in Oosterhout.

Onderwijs op Islamitische grondslag

Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) is momenteel het enige islamitische schoolbestuur in Zuid-West Nederland. Zij hebben het initiatief genomen om een islamitische basisschool te stichten voor Oosterhout. Op de website van SIPO is te lezen we: “SIPO staat voor het bieden van kwalitatief hoogwaardig primair onderwijs op islamitische grondslag. Uitgangspunt hierbij is dat we het beste uit de kinderen kunnen halen, voor de vorming van hun identiteit en hun positie in de Nederlandse samenleving.”

Uitgangspunten Oosterhoutse scholen

Het Oosterhoutse college van B&W heeft de uitgangspunten die gelden voor alle Oosterhoutse scholen vastgesteld. Het college maakt gebruik van de mogelijkheid een zienswijze in te dienen bij de minister van Onderwijs op het initiatief voor het stichten van een islamitische basisschool in gemeente Oosterhout. Daarin onderstreept het college de uitgangspunten voor scholen in Oosterhout, maar ziet geen bezwaar voor de oprichting van een Islamitische school binnen onze gemeente. Het college bespreekt de zienswijze ook met het bestuur van SIPO.

Nog geen locatie bekend

Op de website van SIPO kunnen geïnteresseerde ouders de oprichting van de nieuwe school steunen. Volgens de digitale flyer gaat de school Aboe Ayoeb Al Ansari heten. Hoe lang het nog duurt voor de school daadwerkelijk wordt opgericht hangt mede af van de belangstelling van het aantal ouders. Daarnaast moet het Ministerie van Onderwijs de aanvraag ook honoreren. Waar de school zich zou willen gaan vestigen is nog niet bekend. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen