Rij door de Klappeij, Markt en Leijsenhoek was gezellig maar chaotisch

Deelnemers 2021
Deelnemers 2021
Foto: Mariel Michielse

Sommigen moesten uren in de rij staan voor ze konden aanschuiven in de rij voor de tweede editie van de horeca-actie ‘Rij door de Klappeij’.

Steun aan de horeca

Dat de Oosterhouters de horeca in de binnenstad een warm hart toedragen bleek zondagmiddag wel tijden de horeca-actie ‘Rij door de Klappeij, Markt en Leijsenhoek’. Het was het tweede jaar dat deze actie werd georganiseerd en met de uitbreiding van het aantal horeca-zaken van 13 naar 28 was ook het aantal verkochte boxen flink gestegen. Vorig jaar werden er 550 boxen verkocht, dit jaar waren dat er meer dan 1.000! En deze boxen van 50 euro waren goed voor een borrel voor twee personen.

Verkeerschaos

Alleen was de Oosterhoutse binnenstad niet helemaal op berekend op zoveel verkeer in de binnenstad. De Ridderstraat, Keiweg, Mathildastraat en Leijsenhoek stonden de hele zondag aardig vast met auto’s op weg naar de ingang van de actie tussen café De Kloek en Oud Brabant. Sommigen hebben meer dan 2,5 uur in de rij gestaan. Maar eenmaal aangekomen in de binnenstad werd de ellende van het wachten snel vergeten bij het zien van alle goedgemutste kroegbazen!

Goed gevulde borrelbox

Bij de eerste stop werd de kofferbak opengemaakt en werd er een kartonnen krat in de achterbak gezet. Daarna maakte je met de auto een rondje over de Markt en door de Klappeijstraat en deed iedere horeca-ondernemer een onderdeel in de box. Eenmaal thuis was het een grote verrassing wat er allemaal in de borrelbox was gestopt! Zo vonden zij onder andere balletjes gehakt, kipdrumsticks, nachos, kaas en worst maar ook een fles wijn, een blikje appelsap en een speciaal kerstbiertje. Ondanks het vele wachten was de saamhorigheid toch voelbaar. En de kroegbazen, die zien we helaas op zijn vroegst volgend jaar pas weer…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen