Kaaise Dweildag definitief doorgeschoven naar 2023

Foto: Adrie Kersten (St. De Gangmaokers)

Stichting de Gangmaokers heeft bekendgemaakt dat de eerstvolgende Kaaise Dweildag wordt georganiseerd op zondag 29 januari 2023.

Kaaise Dweildag

Carnaval 2022 ligt ook al enige tijd achter ons en normaal gesproken zou de Kaaise Dweildag als ‘Grote Ultieme Opwarmer en Voorfeest’ drie weken vóór carnaval plaatsvinden. Jammer genoeg zat ook dit jaar corona stevig in de weg en moest al vroeg worden geconstateerd dat de Kaaise Dweildag eventueel op een later tijdstip gehouden zou kunnen worden. Een aantal opties is bij de organisatie onderzocht, zoals tijdens halfvasten of ergens in augustus, waarbij de mogelijkheden gewikt en gewogen werden.

Carnaval meej Pinksteren

Stichting de Gangmaokers: “Op het ogenblik dat de OCS aangaf dat diverse carnavalsactiviteiten gepland zouden worden tijdens Pinksteren, is hierover enkele malen goed overleg geweest met OCS De Smulnarren om te bezien of de Kaaise Dweildag in het Pinksterweekend viel in te passen. Uiteindelijk hebben wij moeten constateren dat de Kaaise Dweildag helaas niet te combineren viel met het programma dat de OCS tijdens dat weekend voor ogen heeft.”

Bezwaren Pinksterweekend

“In het Pinksterweekend zou de Kaaise Dweildag op maandag gehouden kunnen worden, maar voor die dag is er een aantal doorslaggevende bezwaren. Denk bijvoorbeeld aan de beperkte beschikbaarheid van kapellen op de maandag in verband met vakanties, waardoor geen volwaardige Dweildag neergezet kan worden. Daarnaast is de Kaaise Dweildag van oudsher een Voorfeest voorafgaand aan carnaval en niet een festiviteit een dag na de optocht. Wat ook meespeelt is het feit dat vier dagen later het Parkfeest begint en dat voor het carnavalspubliek twee dagen carnaval volstaat, omdat ze een week later ook nog naar het Parkfeest willen. Heel erg jammer, maar het is niet anders…”

Kaais Zomercarnaval?

Stichting de Gangmaokers is ook de oranisatie achter het Kaais Zomercarnaval. Hierover is de stichting in gesprek met de gemeente om te kijken of het haalbaar is om tijdens het kermisweekend in augustus een Tropische Feestdag te organiseren. Voor 2023 staat de datum voor de Kaaise Dweildag in ieder geval al vast. Op zondag 29 januari 2023 is Oosterhout weer even de grootste Dweilstad van Nederland!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen