Food Index: Oosterhoutse restaurants scoren gemiddeld maar een 6,7

Foto: Pixabay License / kaboompics

Eetgelegenheden binnen de gemeente Oosterhout krijgen gemiddeld een 6,7, net zoveel als het provinciale gemiddelde van Noord-Brabant.

Eerst Eten

In de stad waar ‘Eerst Eten’ de leus is zou je een hoger gemiddeld cijfer verwachten dan een 6,7 voor de waardering van de restaurants. Toch is het Oosterhoutse cijfer precies net zoveel als het gemiddelde cijfer in onze provincie volgens de Nationale Food Index van CheapTickets.nl. De Nationale Food Index gebaseerd op bijna 11 miljoen online restaurantbeoordelingen in Nederland. De hoogste waardering in onze provincie kregen de restaurants in de gemeente Altena met het gemiddelde cijfer 8,0. Het minst gewaardeerd werden de restaurants in de gemeente Gilze en Rijen met een 5,4.

Hoe werkt de Nationale Food Index?

In de Nationale Food Index krijgt elke gemeente een score op basis van:

  1. Gemiddelde beoordeling restaurants: hoe worden restaurants beoordeeld door gasten?
  2. Restaurantdichtheid: is er voldoende aanbod te vinden in de gemeente? Hoeveel horecagelegenheden zijn er per inwoner?
  3. Keukenvariatie: hoeveel verschillende soorten keukens zijn er per gemeente te vinden? Is er alleen een snackbar en een chinees restaurant te vinden, of is er een grote diversiteit aan keukens?
  4. Inclusieve keuken: houden restaurants rekening met een afwijkend dieet? Zijn er voldoende opties als je vegetarisch of veganistisch eet? En hoe zit het het met glutenvrije opties?

Beste Foodgemeente

Geen enkele gemeente scoort in de Nationale Food Index zo goed als onze hoofdstad. Amsterdam blinkt vooral uit door de hoge restaurantdichtheid en een groot en divers aanbod aan restaurants. Ook steden als Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Eindhoven komen goed uit de bus in de Nationale Food Index. De toplijst heeft dit vooral te danken aan een relatief grote keukenvariatie. De gemeente Weststellingwerf heeft de best beoordeelde restaurants van Nederland. In deze Friese gemeente krijgen de 38 verschillende eetgelegenheden een gemiddelde beoordeling van een 8,3.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen