Koningsnacht mooie opwarmer voor gezellige Koningsdag

Foto: Klappeijstraat Oosterhout

Voor het eerst sinds jaren kon je dinsdag weer Koningsnacht vieren in de binnenstad tijdens de Koningsklapper in de Klappeijstraat.

Koningsklapper in de Klappeijstraat

Nederland vierde dinsdag voor het eerst in jaren weer Koningsnacht. Door het hele land waren er dinsdagavond en -nacht festiviteiten. Ook in Oosterhout ging het ouderwets los tijdens de Koningsklapper in de Klappeijstraat. De traditionele feestavond is de afgelopen twee jaar niet doorgegaan vanwege de coronacrisis. En de gemiste tijd werd bij de buitenbarren tot middernacht onder leiding van DJ Rubin de Ronde dubbel en dwars ingehaald! Daarna ging het feestje binnen verder als opwarmer voor de Koningsdag die vandaag voor ons ligt. Dan is er vanaf 14.00 uur weer feest in de Klappeijstraat, met onder andere schmincken, glitter tattoo’s en een mini kartbaan.

VV Oosterhout op de Koningsmarkt

Via de link onderaan dit artikel kun je het volledige programma voor Koningsdag in Oosterhout terugvinden. Er zijn tal van (sportieve) activiteiten in de binnenstad naast de tradionele vrijmarkt in het Stadspark. Zo zal VV Oosterhout van ongeveer 10.30 uur tot 15.00 uur aanwezig zijn op de Koningsmarkt. Naast de kiosk wordt een voetbalboarding geplaatst zodat jongeren daar lekker kunnen voetballen. Vrijwilligers vanuit VV Oosterhout zijn aanwezig om deze activiteit te begeleiden en geïnteresseerden van informatie te voorzien.

Mo-town Trio Bedazzled

Verder is er ook een divers muzikaal programma op de diverse podia. Zo staat om 20.00 uur Mo-town Trio Bedazzled op de Markt. Deze drie zangeressen komen zo uit de jaren 60 binnengewandeld om je mee te nemen naar de glorietijd van Motown. Met nummer als ‘Its raining men’ en ‘I will survive’ zet het trio moeiteloos de klok een enkele tientallen jaren terug. Bedazzled: verblind door hun enthousiasme, soms een beetje gek, maar feesten kunnen ze!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen