MidZuid maakt elke dag nieuwe stappen

Kevin van MidZuid
Kevin van MidZuid
Foto: Eline Kentie

Het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf MidZuid heeft haar tweede jaarmagazine gepresenteerd met de titel ‘Elke dag nieuwe stappen maken’.

Samen sterker

MidZuid is er voor alle inwoners van de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout die een steun in de rug nodig hebben op hun weg naar werk. “Werk voor iedereen mogelijk maken. Dat is wat MidZuid doet. De vier gemeenten vinden net als wij dat iedereen een eerlijke kans verdient op werk. In 2021 zijn 54 medewerkers gestart met een leerwerktraject bij MidZuid of een werkgever. 16 hiervan waren nieuwe Nederlanders. Daarnaast vonden 256 medewerkers een werkplek bij een werkgever. Dat zijn resultaten om trots op te zijn, aldus Jos Rooijmans, algemeen directeur MidZuid. Adriaan de Jongh, voormalig wethouder gemeente Drimmelen, vult aan: “we werken intensief samen met werkgevers om werkplekken, dicht bij de woonplaats van onze inwoners te organiseren. We hebben het afgelopen jaar flink ingezet op het verder versterken van de samenwerking. Dit heeft geleid tot een gezamenlijk perspectief waar het nieuwe bestuur mee aan de slag kan om nog meer mensen naar werk te begeleiden.”

“Aan het roer van mijn ontwikkeling”

Om werk voor iedereen mogelijk te maken is ontwikkeling heel belangrijk. Daarbij maken we gebruik van de ontwikkelmethode Werkstap. Dit is een hele concrete manier om mensen te ontwikkelen in werk. Kandidaten hebben zelf de touwtjes in handen. Bijvoorbeeld Kevin, die in 2021 zijn heftruckcertificaat heeft gehaald. “Ik heb mijn certificaat gehaald met hulp van de opdrachten van Werkstap en met de juiste begeleiding door mijn leidinggevende en praktijkbegeleider. Ik ben nog niet lang niet uitgeleerd, want ik wil vrachtwagens uit leren laden en grote hoeveelheden sorteren in een magazijn. Daar heb ik mbo-niveau 2 voor nodig. Daarom start ik binnenkort met het halen van mijn logistieke vakvaardigheden om mijn doel te halen.” Met de inzet van Werkstap bereik je twee belangrijke doelen: de medewerker wordt werkfit en ze voltooien in stappen hun weg naar een startkwalificatie. Die ze kansen geeft op duurzaam werk en een zelfstandig leven.

Over MidZuid

MidZuid (voorheen WAVA/!GO) is het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf in de regio Dongemond. We organiseren duurzaam werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij werken we samen met de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout, UWV en een netwerk van werkgevers. Voor de dienstverlening naar de werkgevers in de regio werken we samen met het WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant. Zo vinden mensen werk dat bij hun past.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen