Op vakantie: 65,2% van honden gaat mee, katten blijven vaak thuis

Foto: Pixabay License / AnnerleyHub

Uit onderzoek blijkt dat bij veel eigenaren tijdens de vakantie de kat thuisblijft, de vogel uit logeren gaat maar de hond mee mag.

Nederland populairste vakantieland onder hondeneigenaren

Bijna twee derde van de hondeneigenaren neemt hun viervoeter komende zomer mee naar het vakantieadres. Een trip binnen Nederland is hierbij het populairst (60,7%). Maar ook naar een ander land binnen Europa gaan huisdieren mee: iets minder dan een derde van de baasjes reist komende zomer daarnaartoe. Vooral Duitsland, België en Frankrijk zijn in trek voor een vakantie met de hond. Slechts een zesde van de honden blijft in eigen huis tijdens de vakantie van hun baasjes, een tiende logeert bij een bekende en 6,3% verblijft in een dierenpension. Dat blijkt uit onderzoek van bungalowparkoverzicht.nl onder ruim 650 huisdiereigenaren.

Katten blijven in vertrouwde omgeving

Katten blijven daarentegen het vaakst thuis (76,7%) en worden meestal verzorgd door een familielid, kennis of buurtgenoot. Een kat uit de vertrouwde omgeving weghalen is minder populair: slechts 7,1% van de poezen en katers wordt naar een dierenpension gebracht, 6,6% logeert bij een bekende en 3,1% wordt meegenomen naar het vakantieadres. Ook knaagdieren en vissen worden in de meeste gevallen thuis gelaten. Vogels gaan tijdens de vakantie het vaakst uit logeren bij een bekende.

Presentje voor de oppas

Een naaste vragen om tijdens je vakantie op je huisdier(en) te passen: bijna een kwart baasjes lijkt het te beschouwen als een vriendendienst. 22,9% van de huisdiereigenaren geeft hun oppas namelijk geen presentje of bedankje na afloop van het oppassen. Het overgrote deel van de baasjes uit deze waardering wel, meestal in de vorm van een kleinigheidje (50,2%) of een groot cadeau (21,5%). Eén op de twintig huisdiereigenaren betaalt een familielid, vriend of buur voor het oppassen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen