Hap, Stap en ZAP: Lekker eten terwijl je zwerfafval pakt

Foto: Gemeente Oosterhout

Vanavond gaat een groep vrijwillige ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) samen met familie, vrienden en andere geïnteresseerden zwerfafval pakken onder het genot van een heerlijk 4-gangen menu.

Hap, Stap en ZAP

Vijf verschillende horeca locaties werken mee aan dit leuke en ludieke evenement. De deelnemende ZAPpers leren elkaar beter kennen en het fenomeen ZAPpen komt extra onder de aandacht, want extra ZAPpers zijn altijd welkom. “Het is een spontane actie.” vertelt Patricia Eykelenboom, Projectleider Schoon bij de gemeente Oosterhout. “Het is een variant op het bekende Hap en Stap waarbij je ook verschillende horeca locaties aan doet. De uitnodiging is in eerste instantie gegaan naar ingeschreven ZAPpers, maar ook mensen die nog nooit hebben gezapt zijn welkom. Je ontmoet dan mensen die graag ZwerfAfval pakken en die steken je dan hopelijk aan met het opruimvirus.”

Deelnemende restaurants

Vijf restaurants doen mee aan de activiteit. De ontvangst is vanaf 17.00 uur bij Brasserie Josephine. De Brasserie blijft speciaal die dag wat langer open. Alle deelnemers kunnen daar de benodigde spullen zoals een grijper, hesje en vuilniszak lenen. Ook een lekker aperitief en amuses horen daarbij. Achtereenvolgens gaan de deelnemers via het park, waar goed gezapt kan worden naar restaurant Quisine en Eeterij d’n Bal. Het hoofdgerecht wordt geserveerd door restaurant In de Achtertuin. Dit restaurant gaat speciaal open voor de deelnemers van de activiteit, want ze zijn normaal gesproken dicht op dinsdag. Het nagerecht wordt gehaald op de markt bij IJssalon ViaVia.

Ook iets voor jou?

De deelnemers zijn heel divers. Ze komen uit verschillende wijken van Oosterhout en ook in leeftijd zitten er grote verschillen. De jongste is 6 en de oudste is, als zijn gezondheid het die dag toe laat, 92 jaar oud. De deelnemers konden zich aanmelden door een email te sturen naar [email protected]. Voor de ingeschreven ZAPpers is er een aangepaste prijs. Voor alle anderen kost het € 34,95 exclusief drankjes. Het menu is ook geschikt voor vegetariërs. Er kunnen maximaal 40 mensen deelnemen en er zijn nog een paar plekjes vrij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen