55,9% van de woningen in Oosterhout is een rijtjeshuis

Foto: Google Streetview

In Oosterhout was op 1 januari 2021 55,9% van de huizen een rijtjeshuis. Dat is een stuk meer dan het landelijke gemiddelde van 42%.

Woningen in Oosterhout

Landelijk gezien was 36 procent van alle woningen een meergezinswoning, dertien procent vrijstaand en negen procent een twee-onder-een-kapper, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Oosterhout was het aandeel twee-onder-een-kap woningen met 8,3 procent het kleinst, terwijl 10,1 procent van alle woningen een vrijstaande woning was. 25,7 procent was een meergezinswoning, zoals een appartement of een boven- of benedenwoning en 55,9 procent een rijtjeshuis, deel van een blok van tenminste drie huizen.

Rijtjeshuizen dominant

Dat het rijtjeshuis momenteel domineert, heeft te maken met ontwikkelingen tussen 1945 en 2005. In de huidige woningvoorraad met deze bouwjaarklasse is het rijtjeshuis het best vertegenwoordigd. Vooral in de periode 1965-1985 zijn er zeer veel rijtjeshuizen opgeleverd die nog altijd bestaan. Meer dan de helft van de woningen uit de overgebleven voorraad uit deze periode is een rijtjeshuis. Het is bovendien het tijdperk waarin de meeste woningen van de huidige voorraad zijn gebouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen