Gemeente Oosterhout genomineerd voor titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar

Foto: Oosterhout Nieuws

Op dit moment strijden er nog 21 kandidaten om de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’, waaronder de gemeente Oosterhout. 

Beste Overheidsorganisatie van het Jaar

De gemeente Oosterhout is een van de 21 organisaties op de longlist van de verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar. Volgens de organisatie van de verkiezing is bij de anonieme nominatie aangegeven dat de gemeente Oosterhout actief de woningnood probeert aan te pakken en dat de gemeente buiten kaders durft te denken. Zij doet dit bijvoorbeeld door het leegstaande winkelcentrum Arendshof te gebruiken als locatie en pand nieuw gemeentehuis. Andere genomineerden zijn onder andere de gemeentes Amsterdam, Rotterdam en Wageningen, maar ook instanties zoals het UWV, KNMI en RIVM.

Over de verkiezing

Met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen. De jury gaat hard aan de slag om in de eerste week van september bekend te kunnen maken welke tien organisaties meedingen naar één van de drie finaleplekken. Uiteindelijk wordt op dinsdag 22 november tijdens de uitreiking één van de finalisten gekroond tot ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen