Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’ vraagt aandacht voor moeite met lezen en schrijven

Foto: Theek 5

In Oosterhout wonen zo’n 5600 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of digitale vaardigheden. Grote kans dat ook jij iemand kent die hier moeite mee heeft.

Moeite met lezen en schrijven

Wist jij dat ongeveer 1 op de 6 van de mensen in Nederland moeite heeft met lezen en schrijven? Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Dagelijkse taken kunnen moeilijk zijn, zoals internetbankieren, e-mails schrijven, bijsluiters lezen of kinderen voorlezen. Veel mensen schamen zich hiervoor en proberen het te verbergen. Als je goed kunt lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer, kun je zelfstandiger zijn. Lezen en schrijven kan helpen om sneller een baan te vinden. En om meer invloed uit te oefenen op geldzaken of je gezondheid.

‘Lees smakelijk’

Van 8 tot en met 14 september is de Week van Lezen en Schrijven. Met de lettersoepcampagne vragen Digi-Taalhuizen in en om deze week aandacht voor moeite met lezen, schrijven, en/of digitale vaardigheden. Zo zal het Digi-Taalhuis in Oosterhout op donderdag 8 september van 11.00 tot 14.00 uur te vinden zijn in Winkelcentrum Arkendonk. Onder het genot van een lekkere kop ‘Lettersoep’ roepen de Digi-Taalhuizen iedereen op om in zijn of haar omgeving te kijken of iemand moeite heeft met lezen, schrijven of omgaan met de computer. En om daarover in gesprek te gaan. Op 12 september is het ook Open Middag tijdens het inloopspreekuur en op 15 september start Praatpunt Slotjes.

Meer informatie

Ken jij iemand die moeite heeft met lezen, schrijven of digitale vaardigheden? Verwijs diegene gerust door naar het Digi-Taalhuis. Zij kunnen verder helpen. Bij het inloopspreekuur kun je terecht voor alle vragen op het gebied van lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Je krijgt dan advies en hulp. Samen kijk je wat je nog wil leren, hoe je wil leren en wat voor cursus het beste past. Iedereen is welkom. Er is elke maandag van 13.00 tot 15.00 een inloopspreekuur bij Theek 5 aan de Torenstraat. Het Digi-Taalhuis Oosterhout is ook te bereiken via 085-7441052. Kijk voor meer info op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen