Heemkundekring luidt jubileumjaar in met kleine én grote expositie

Foto: Archief Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout

Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout toont in de vitrines van Theek 5 een ‘preview’ van haar grote jubileumtentoonstelling.

50 jaar De Heerlijkheid Oosterhout

In 2023 viert Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout haar 50-jarige jubileum. Zij zullen dat doen met een speciale tentoonstelling die gepland staat voor de eerste weken van november. In september kun je alvast een preview krijgen op de expositie die in het teken zal staan van een halve eeuw heemkunde in de gemeente Oosterhout.

Preview jubileumexpositie

In de vitrines laten diverse werkgroepen van de heemkundekring zien, waar zij mee bezig zijn en wat er zoal op de grote expositie te zien zal zijn. Zo komt het onderwijs door de jaren heen aan bod, met tal van oude school- en leesboekjes, schoolbord-attributen en oude klassenfoto’s. Maar er is ook aandacht voor archeologie, genealogie, landbouw, monumenten, stedelijke en industriële ontwikkeling, monumenten, natuur, cultuur,enz. Eigenlijk te veel om op te noemen!

Meer informatie

Het gaat in de vitrines van Theek 5 om een beperkte tentoonstelling. Voor de grote expositie in de foyer van Theater de Bussel, moet je nog even wachten tot 28 oktober. De preview in Theek 5 aan de Torenstraat 8 is de hele maand september te zien tijdens openingsuren van de bibliotheek. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen