Cross for the Crocus levert 15.000 euro op voor kankergerelateerde goede doelen

Foto: Pim van Dongen / Cross for the Crocus

Afgelopen week reikte de organisatie van de Cross for the Crocus bij de Jacobushoeve haar cheques uit aan kankergerelateerde goede doelen.

Cross for the crocus

Tijdens de 12e editie van de Cross for the Crocus die in februari werd verreden is er maar liefst 15.000 euro opgehaald. Deze opbrengsten werden afgelopen week op de Jacobushoeve in de vorm van een cheque overhandigd aan een aantal kankergerelateerde goede doelen. KWF Oosterhout, Stichting Op Den Alpe Rijen, Inloophuis Poppy’s, Giro di KiKa, Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje en het Prinses Máxima Centrum mochten allemaal een cheque in ontvangst nemen. Alle inschrijfgelden van Cross for the Crocus gaan voor 100% naar goede doelen.

Nieuwe startlocatie

In maart 2020 deelde Stichting Cross for the Crocus voor het laatst cheques uit. Door de corona pandemie kon deze MTB-toertocht pas weer dit jaar verreden worden. De 12e editie startte voor het eerst vanaf de Jacobushoeve in Dorst en ook de routes werden vernieuwd. De 30km, 55km en 75km routes waren zoals altijd uitdagend en zeer verrassend. “We vinden het als organisatie ontzettend leuk en belangrijk om de deelnemers deze prachtige omgeving elk jaar weer opnieuw te laten ontdekken”, vertelt Hans Molewijk, voorzitter van Stichting Cross for the Crocus.

Volgend jaar weer!

“Met maar liefst 120 vrijwilligers halen we echt een hoog niveau als toertocht. We hebben 1.000 deelnemers kunnen laten rijden tijdens ideale omstandigheden. Dat is ook het maximum dat we in de bossen mogen laten rijden. De sfeer was fantastisch en de reacties op locatie en routes echt heel positief. Volgend jaar zijn we er weer en dan op zondag 25 februari 2024.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen