Oosterhout Loopt: “Wanneer je plezier hebt in sporten/bewegen, blijf je een leven lang actief!”

Foto: Pim van den Hoven

Nog 5 weken tot de Bredase Singelloop op 2 oktober. Dan is het ook Oosterhout loopt in de strijd tegen Alzheimer. Deze week de blog van Pim -van de Gym- van den Hoven.

Wanneer je plezier hebt in sporten/bewegen, blijf je een leven lang actief!

“Met deze insteek geef ik ruim 12,5 jaar gymles op diverse basisscholen in de gemeente Oosterhout. Vele kennen mij als Pim van de gym van Moove (voorheen Oosterhout in Beweging). De gymlessen die ik geef probeer ik dagelijks zo leuk en uitdagend mogelijk te maken, voor iedereen op zijn/haar eigen niveau, plezier staat voorop en tussendoor proberen we natuurlijk ook nog wat te leren. Dat laatste gaat overigens veel makkelijker en een stuk beter als het leuk is!

Trainen

“Wat is er nu zo leuk aan hardlopen?”Dat is een vraag die ik regelmatig krijg als ik leerlingen enthousiast probeer te maken om met mij te trainen voor de Kaaienloop. Het leuke is dat je het op ieder moment van de dag kunt doen, je er geen speciale spullen voor hoeft aan te schaffen (al zijn schoenen natuurlijk wel belangrijk), iedereen dit op eigen niveau kan doen en vooral dat je met iedereen kunt hardlopen. En zo doen er gemiddeld 50 kids per jaar met me mee aan de Kaaienloop.

Wie loopt er mee?

Toen Corona ons bereikt had en vele sporten tijdelijk niet mogelijk waren besloot ik zelf het hardlopen weer op te pakken. En hoewel ik dagelijks mensen enthousiast probeer te maken om te sporten, is zelf sporten soms een drempel. Daarom besloot ik een oproepje te plaatsen op mijn Instagrampagina. “Wie loopt er vanavond gezellig mee?”. Hierop kwam verrassend veel reactie waarop een groepsapp ontstond. Uiteindelijk hadden we een clubje van zo’n 40/50 jongeren die dagelijks in diverse samenstellingen zijn gaan hardlopen. Een mooie stok achter de deur als je zelf geen zin hebt om te gaan! Gezelligheid stond ook hier centraal en tussen het lopen door was het dan vooral ook kletsen en lachen. Tijdens een van deze momentjes is ook het idee voor de GLOW RUN ontstaan die 2 jaar geleden voor het eerst georganiseerd is op het terrein van recreatieoord de Warande.

Goede doel

Oosterhout loopt voor Alzheimer, en hard ook! Ik ben namelijk bij de Singelloop in Breda regelmatig ingehaald door deelnemers met prachtige shirtjes uit Oosterhout. Hoe mooi is het gevoel van finishen op de markt in Breda als je weet dat hiermee anderen mensen geholpen kunnen worden? Met deze gedachte ga ik ook hier weer vol in! De komende weken probeer ik weer zoveel mogelijk kinderen te strikken om via Oosterhout Loopt mee te doen aan de Singelloop. En hoewel we nog in de vakantietijd zitten heb ik al veel ouders kunnen benaderen om zowel de ouders als kinderen enthousiast te maken. Natuurlijk hoop ik hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan het doel van 500 deelnemers. Daarnaast blijft het een passie om mensen in beweging te krijgen. En hoe mooi is dat als er een goed doel aan hangt! Dat goede gevoel proberen we daarna zo lang mogelijk vast te houden. Want: “Wanneer je plezier hebt in sporten/bewegen, blijf je een leven lang actief!”

Wil je meelopen?

Wil je net zoals Pim meelopen met Oosterhout loopt voor Alzheimer op zondag 2 oktober tijdens de Singelloop in Breda? Schrijf je dan nu in via de link onderaan dit artikel. Het streven is om dit jaar met 500 lopers in een fluoriserend geel shirt mee te lopen. Dat wordt dus gegarandeerd opvallen! Ben jij geen loper? Dan kun je de actie ook financieel ondersteunen door een donatie te doen via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen