Oosterhout vierde zaterdagavond Parkfeest op Afstand

Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

Zonder poncho vanaf je eigen bank genieten van lokaal muzikaal talent is toch echt anders dan met je vrienden in het Slotpark.

Parkfeest op Afstand

Dit weekend had de 23ste editie van het Parkfeest Festival moeten plaatsvinden in het Slotpark. Corona gooide roet in het eten. Maar de vrijwilligers van het driedaagse Oosterhoutse festival zetten in no-time een alternatief programma weg. Vanuit je eigen huiskamer kon je zaterdagavond genieten van Parkfeest op Afstand. Goed, er waren wat aanloopproblemen met de techniek, met name het eerste uur. Maar voor wat geduld had daarna was de streaming uitzending via internet en de ORTS best goed te volgen.

Parkfeestwaardig lokaal talent

Kersverse vader en presentator Ramon Boers leidde de uitzending waarin je werd getrakteerd op enkele optredens van Parkfeestwaardige, Oosterhoutse artiesten. Er was muziek van Fool Moon, The Lost Chords, Thomas Jakob, Pineapple Madness, The reEDITORS en Frédérique van den Boomen. Ook aan het straattheater was gedacht. Tussendoor verzorgde topillusionist en mindhacker Marc Woods enkele verbluffende optredens en het geheel werd muzikaal bijeengehouden door DJ NéNé van Manitou FM. Zelfs het weer deed mee, want het was typisch Parkfeestweer.

In 2021 weer ‘het echte werk’

Geen poncho aan, geen consumptiemunten en geen rijen bij de damestoiletten. Je zou denken dat het Parkfeest op Afstand alleen maar voordelen heeft. Maar hoe zeer de vrijwilligers ook hun best hebben gedaan, het kan niet tippen aan het echte Parkfeest. Met je vrienden bier uit plastic bekertjes drinken, tot aan je enkels in de modder en met een kaneelstok naar huis. Dit jaar komt er door de coronamaatregelen helaas geen echt festival in het Slotpark meer. En let op! In 2021 zal het Parkfeest eenmalig verschuiven naar het eerste weekend van september. Het Parkfeest 2021 is dan op 3, 4 en 5 september 2021. De reden voor verschuiving is dat er met alle maatregelen rondom corona meer kans is dat het Parkfeest dan wel door zal mogen gaan. De jubileumeditie in 2022 zal overigens weer gewoon het eerste weekend na Pinksteren plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen