Nieuw besluit kabinet geeft Parkfeest nog geen duidelijkheid

Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

De nieuwe regels voor eendaagse festivals hebben voor evenementen zoals het Parkfeest nog geen duidelijkheid gegeven.

Eendaagse festivals

Maandag maakte demissionair premier Mark Rutte bekend dat eendaagse festivals in ieder geval tot 1 september weer door mogen gaan onder strenge voorwaarden. Het evenement moet in de buitenlucht zijn of in een tent die aan vier kanten open is en er zijn maximaal 750 bezoekers welkom. Ook moeten bezoekers een vaccinatiebewijs, negatieve test of herstelbewijs kunnen laten zien.

Gevolgen Parkfeest

Het is nog onduidelijk welke regels het kabinet na 1 september gaat hanteren. Jos Zimmerman, voorzitter Stichting Parkfeest ziet deze nieuwe regels als een eerste, kleine positieve stap voorwaarts voor de evenementenbranche. Jos: “Hopelijk volgt er op 13 augustus as een volgende grotere positieve stap, tijdens de volgende update vanuit het kabinet, waarmee definitief wordt besloten of en hoe evenementen na 1 september door mogen gaan.”

Door met voorbereidingen

Jos gaat verder:”We hebben er nog steeds vertrouwen in dat het Parkfeest op 3, 4 & 5 september 2021 door mag gaan. Daarom stoppen wij niet met alle voorbereidingen en gaan wij met volle energie door met het organiseren van ons festival! Het spreekt uiteraard voor zich dat we bij het Parkfeest de veiligheid van onze vrijwilligers, bezoekers, artiesten en medewerkers van onze leveranciers vooropstellen. We houden ons aan alle maatregelen die de Rijksoverheid en de Gemeente Oosterhout ons opleggen.”

Vrijwilligers gezocht

Het Parkfeest is echter nog wel op zoek naar diverse vrijwilligers voor verschillende taken.Buiten het feit dat het ontzettend gezellig is om bij het Parkfeest vrijwilliger te zijn en je daarmee ook goede doelen ondersteunt, krijg je ook nog eens gratis toegang tot het park op vrijdag of zaterdag als je zaterdag en zondag of vrijdag en zondag werkt. Dus heb je zin om als vrijwilliger aan de slag te gaan, klik dan op de onderstaande link en meld je aan!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen