Diverse inbraken op Oosterheide en in de Vlindervallei

Foto: CC0 Public Domain / TheDigitalWay

Via social media zijn wij erop gewezen dat er afgelopen weekend op diverse plaatsen is ingebroken in de wijk Vlindervallei. Er werd onder andere op verschillende plaatsen ingebroken in schuurtjes waar onder andere fietsen werden buitgemaakt.

Daarnaast waarschuwt wijkagent Aad van Wensen voor inbrekers die actief zijn in de wijk Oosterheide. Het zou bij tenminste 2 van deze inbraken gaan om 2 of 3 daders van 15-18 jaar, licht getint en gekleed in donkere kleding. Zie je iets verdachts? Bel dan 112!

Via onze Facebookpagina kregen we ook melding dat er in de omgeving van de Drossaardstraat in Slotjes-West afgelopen weekend drie inbraakpogingen zijn gedaan. In een geval is getracht met een koevoet de voordeur open te breken. In dit geval is het bij een poging gebleven.

Wat kun je doen om inbraak te voorkomen?

Als je je huis verlaat, sluit dan altijd goed af en zorg dat je huis er niet onbewoond uitziet. Met een tijdklok kun je er eenvoudig voor zorgen dat er lampen aangaan als je afwezig bent. Indien je een alarm hebt, gebruik het dan ook. Spreek met de buren af dat zij jouw huis in de gaten houden als je met vakantie gaat. Op de website van de politie (KLIK HIER) tref je nog veel meer tips om inbraak te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen