112

Overtreden avondklok en vernielingen in de Loevensteinlaan in Slotjes-Midden

Avondklokrellen op de Loevensteinlaan in januari 2021
Avondklokrellen op de Loevensteinlaan in januari 2021
Foto: Waaks Oosterhout-Zuid (via Twitter)

Zondagavond heeft een groep jongeren voor onrust gezorgd nadat zij de Avondklok negeerden in de Loevensteinlaan in de wijk Slotjes-Midden.

Vernielingen

Ondanks de Avondklok is zondagavond een groep jongeren bij elkaar gekomen op de Loevensteinlaan in de wijk Slotjes-Midden. Zij hebben onder andere vuurwerk afgestoken en de ruit van chinees restaurant Ni Hao stukgeslagen. Ook werd de weg met bouwhekken en pallets geblokkeerd. Volgens buurtbewoners zou het zijn gegaan om rellende jongeren van nog geen 16 jaar.

Politie massaal in actie

De politie kwam massaal naar de Loevensteinlaan om de boel schoon te vegen. Iedereen die buiten was zonder geldige verklaring is bekeurd. Hoe groot de schade is zal bij daglicht pas kunnen worden bekeken. Op Oudjaarsavond was het ook al onrustig in de wijk. Toen moest de ME worden ingeschakeld om hulpverleners hun werk te kunnen laten doen.

Onrustig in Brabant

Ook in de wijk Tuinzigt in Breda en het centrum van Tilburg was het vannacht onrustig. Daar werd de ME ingeschakeld en kondigden de burgemeesters noodbevelen af tot 4.30 uur. Zondagmiddag was Eindhoven ook al het decor van ongeregeldheden. Het was zondagavond ook onrustig in de Limburgse plaatsen Stein, Roermond en Venlo en de Haagse Schildersbuurt. De avondklok geldt nog t/m woensdag 10 februari 4.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen