Buit winkeldiefstal drogisterij Zuiderhout bijna 1.800 euro

Foto: politie.nl

Deze week werd bij een winkeldiefstal bij een drogisterij op winkelcentrum Zuiderhout bijna 1.800 euro aan goederen buitgemaakt, zo laat de politie Basisteam Dongemond weten op Facebook.

Winkeldiefstal Zuiderhout

Volgens de medewerkers van de drogisterij op het winkelcentrum Zuiderhout in de wijk Oosterheide werd de diefstal gepleegd door twee mannen. Een van hen stond op de uitkijk, terwijl de ander door de winkel liep met een speciaal geprepareerde tas. Terwijl de eerste man de kassière probeerde af te leiden, kon de andere man goederen uit de schappen pakken en deze in zijn geprepareerde tas stoppen om vervolgens naar buiten te lopen. Door de preparatie van zijn tas ging het winkelalarm niet af. In totaal is er voor €1.797,98 aan producten weggenomen.

Duidelijke camerabeelden

Volgens de politie hebben de daders een kwartier later nog een poging gedaan bij dezelfde winkel, maar deze is mislukt. Op dezelfde dag zijn ook minimaal drie andere winkels door deze mannen bezocht waar mogelijk ook goederen zijn meegenomen zonder te betalen. Van de daders zijn duidelijke camerabeelden in het bezit van de politie die de zaak in onderzoek heeft. Het is niet bekendgemaakt of de tas op eenzelfde wijze is geprepareerd als bij de winkeldief die afgelopen zaterdag in Winkelcentrum Arendshof is aangehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen