Koele Band wint Kaaikwèkavond

Foto: Dubbel D en de Pistarakkers

In een goed gevulde Nieuwe Pannehoef werd zaterdagavond door 8 carnavalsbandjes gestreden om de Kaaikwèk Trofee en de Jos Welten Publieksprijs. De muzikale avond werd afgewisseld met enkele acts en dat zorgde ervoor dat het tempo er lekker in bleef. De gelegenheidsformatie ‘DD & de Pistarakkers’ gingen er met de Jos Welten Publieksprijs vandoor. De Kaaiwèk Trofee werd door Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XII uitgereikt aan Kirsten van Wanrooij, de voorzitter van De Koele Band. Hun nummer ‘Kaaiendonkse Klucht’ is dan ook het officiële carnavalslied voor 2015.Voor het eerst sinds jaren niet in De Bussel, omdat deze momenteel volop wordt verbouwd. Maar geen mens die daar zaterdagavond bij stil stond. Het geluid was goed, de bandjes van een goed niveau en het bier smaakte opperbest. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde avond waren aanwezig op deze voorfeestavond, georganiseerd door de Kaaikrakers. 

Inmiddels is het een traditie geworden dat het Trofees een mooie erkenning zijn, maar voor veel bandjes gaat het ook om een plaats bij de eerste 5. Want als je bij de eerste 5 zit, mag je komende week de Wisselaar Studio’s in om jouw Kaaikwèkliedje op te nemen. Die eer komt dit jaar aan de volgende bandjes toe:
1. De Koele Band met ‘Kaaiendonkse Klucht’
2. De Pierewaaiers met ‘Kaaiendonk, jetzt geht loohoos’
3. DD en de Pistasrakkers met ‘ Nu gaan we zwaaien’
4. ’t Simpelfonisch Orkestje met ‘Yiiihaaa’
5. De Kaaikrakers met ’tis allemaol tetetejaoter’
Leuk hierbij te vermelden is dat de organiserende vereniging De Kaaikrakers hiermee voor het allereerst op ’t Ceedeeke terecht zijn gekomen, evenals DD en de Pistasrakkers. Die laatste naam is trouwens ontstaan door de namen van de bandjes waar de heren uit afkomstig zijn Pierewaaiers, Staamp, Askruizen en de Hofrakkers. Dubbel D staat voor de heren zonder eigen carnavalsbandje: Dion en Davey. ’t Ceedeeke zal op 3 januari worden gepresenteerd in Cafe De Beurs om 20.11 uur. De entree is gratis.
foto: Robbert Grootenboers 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen