OHC’01-D1 wint met 9-11 van GHV Goirle

De D1 van Handbalvereniging OHC’01 speelde zondag de eerste wedstrijd van 2018 in Goirle tegen de plaatselijke GHV, een team dat net onder het Oosterhoutse team staat in de competitie. Een wedstrijd die aanvankelijk een eenvoudige overwinning leek te worden werd op het laatst nog erg spannend….

OHC domineert eerste helft

Enkele vaste speelsters konden niet aanwezig zijn, maar fijn dat Indy de ploeg kon helpen zodat ze toch nog over een wisselspeler konden beschikken. De start van OHC was goed. Verdedigend werden er nauwelijks schietkansen weggegeven en aanvallend liep OHC naar een 5-0 voorsprong (5x Indy) uit. In de eerste helft wist GHV maar 2 doelpunten te maken. Omdat OHC regelmatig net niet (paal, lat, redding) wisten te scoren was de ruststand 5-2.

Spannende tweede helft

In de tweede helft vond GHV steeds vaker een gaatje in de verdediging van OHC waardoor ze steeds dichterbij kwamen. Gelukkig bleef de Oosterhoutse ploeg ook scoren en telkens wanneer de marge 1 punt was wisten we toch weer een doelpunt te maken. De laatste minuten waren erg spannend, zeker ook voor het volle uitvak. Maar gelukkig werd een minuut voor tijd de beslissende 11-9 gemaakt wat tevens ook de einduitslag is. Al met al een heel mooie start in het nieuwe jaar van onze Oosterhoutse tophandballers!