Sportschool Chikara goed van start in 2018

Alle geslaagden
Alle geslaagden
Foto: Sportschool Chikara

De eerste activiteit in 2018 van Sportschool Chikara was het jeugd- of slippenexamen op zondag 28 januari. Zeven kandidaten mochten hun vaardigheden aan Sensei van Heugten en het aanwezige publiek laten zien om een nieuwe slip aan hun Judo of Jiu Jitsu gordel te verdienen. Dat is elke keer weer een spannende gebeurtenis.

Zümra bezig met de houdgrepen

Judo examen

Kjeld, Estelle, Kenan, Ibrahim, Zümra, Khalid en Mohamad waren keurig op tijd aanwezig voor hun examen. Zeven kandidaten betekende dat iedereen ruim aan de beurt zou komen tijdens een examentraining van twee uur. Na een stevige warming up werden eerst de valtechnieken doorgenomen. De voorwaartse rol, achterwaartse rol, plat voorwaarts vallen, het was geen probleem voor de jonge sporters. Zij lieten zien dat zij dit allemaal goed beheersten.

Jiu Jitsu examen

De Jiu Jitsuka’s Kjeld, Estelle en Kenan gingen door met de stoot- en traptechnieken. Dat zag er prima verzorgd uit. De Judoka’s Ibrahim, Zümra, Khalid en Mohamad lieten tijdens het grondwerk zien dat zij de houdgrepen goed beheersen. Voor Khalid en Mohamad was het toch wel spannend, het was immers hun eerste examen. De Jiu Jitsu kandidaten gingen door met het verdedigen tegen aanvallen met en zonder wapens.

Estelle laat een keurige armklem zien

Armklem en aanvallen

Estelle en Kjeld lieten zien dat zij ook met de moeilijke technieken geen problemen hadden. Moeiteloos wisten zij tijdens een aanval met een mes hun tegenstander met een armklem te ontwapenen. Goed gedaan hoor! Kenan hoefde deze technieken nog niet te laten zien voor het behalen van de bruine slip aan de witte band. Hij liet zien dat hij de vereiste aanvallen met mes en wapenstok goed kon verdedigen.                                                                                                         

Werptechnieken

De judoka’s waren vervolgens aan de beurt om de verschillende werptechnieken te laten zien. Alle vier de kandidaten wisten door goed uitgevoerde beenworpen en heupworpen iedereen te overtuigen dat zij hun nieuwe slip echt waard zijn. Prima gedaan allemaal.  Aan het eind van de examentraining was er gelukkig ook nog tijd om een echte wedstrijd tegen de Sensei te kunnen vechten. Dat was dikke pret.

De geslaagden Judo                                                                                                                    

  • Ibrahim Borzon Witte band met oranje slip                                                                                 
  • Zümra Temirci Witte band met oranje slip                                                                                   
  • Khalid Al Hamada Witte band met gele slip                                                                                
  • Mohamad Al Hamada Witte band met gele slip                                                                                                           

De geslaagden Jiu Jitsu

  • Kjeld Visser Oranje band met blauwe slip                                                                                    
  • Estelle Deelen Gele band met groene slip                                                                                   
  • Kenan Genc Witte band met bruine slip

Open Dag

Tijdens de open dag op woensdag 31 januari in activiteitencentrum De Slotjes zal Sportschool Chikara laten zien hoe de lessen Jiu Jitsu en Judo er in de praktijk uit zien. Iedereen is welkom om te komen kijken en zelfs om mee te doen.

www.chikara-judo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen