Oosterhout decor van de proloog van de BeNeLadies Tour

Foto: Netty Vorspaget voor Oosterhout Nieuws

Terwijl de mannen in Frankrijk op de Alpe d’Huez streden om de etappezege in de Tour de France werd in onze stad de proloog gereden van de BeNeLadies Tour. Donderdag was Oosterhout even het middelpunt van het dameswielrennen. Katie Archibald won deze eerste etappe met 11 seconden voorsprong op de nummer 2, Marianne Vos. 

Vroeg bij de start

De echte liefhebbers waren al op tijd bij de startplaats, welke speciaal was ingericht bij Theater de Bussel. Vanaf de Torenstraat reden de dames via de Hoofseweg naar het keerpunt op de rotonde van de Oostpolderweg om daarna weer terug te keren naar het centrum van de start met de finish op de Torenstraat. Daar bleek aan het einde van de dag dat Katie Archibald de snelste was op de Oosterhoutse straten. Zij kreeg ook de blauwe trui omgehangen als leider in het klassement. Marianne Vos kreeg de rode trui voor de meeste punten en de witte trui uit het jongerenklassement ging naar Pernille Mathiessen.

Oosterhout Fietsstad

De laatste jaren zet Oosterhout zich stevig op de kaart als fietsstad. Mede dankzij de stichting PromOosterhout, die eerder al onder andere de start van de Enecotour en de Boels Ladies Tour naar Oosterhout wist te halen. Ook nu lukte het weer een wielerwedstrijd van formaat naar onze stad te halen.

De Tour gaat verder

Meteen na de finish werd alles weer afgebroken, want de Tour gaat door! Vandaag starten de rensters in het Belgische Merelbeke. De slotdagen zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op zaterdag 21 juli trekt de karavaan naar het Meetjesland. Op de nationale feestdag van Belgieë wordt er in Sint-Laureins eerst een korte rit verreden, ideaal voor de sprintkanonnen, waarna ‘ avonds nog een individuele tijdrit op het programma prijkt. Net zoals de voorgaande jaren wordt de finale op zondag 22 juli opnieuw in Zelzate verreden.

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen