De Glaskoning Twins kansloos tegen Curaçao Neptunus

Foto: CC0 Creative Commons / Lernestorod

In een dramatisch slechte wedstrijd werd De Glaskoning Twins eenvoudig aan de kant gezet door Curaçao Neptunus. Gebrek aan controle en de nodige veldfouten gaven de Rotterdammers al in een vroeg stadium een beslissende voorsprong. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 9-5 verloren.

door Chris Kabout

Nadat Neptunus op een 1-0 voorsprong gekomen was in de eerste inning, maakte Brian Biezen met één klap de gelijkmaker in de tweede inning. Dankzij een solo homerun mocht hij een rondje over de honken lopen. Maar in de derde inning ging het goed fout. Pastor Chavez Martinez sukkelde met zijn controle en werd ook niet geholpen door de defensie. Het gevolg was dat Neptunus vier keer over de thuisplaat kon komen.

Maar daar hield het niet op. Nadat Neptunus nog een keer gescoord had in de vierde inning werd Pastor in de vijfde inning vervangen door Jan Evertse. Normaal gesproken blust Jan de brandjes en brengt hij rust in de tent maar ook hij kwam in eerste instantie niet in zijn spel. Dankzij een wilde worp, een geraakt werper, een vrijel loop en twee honkslagen wist Neptunus nog drie maal te scoren. In de innings hierna kwam Jan tot rust en stond hij nog slechts één honkslag toe. Maar toen was het leed al geleden.

In tegenstelling tot twee maanden geleden was Elton Koeiman dit keer niet te bespelen. Pas nadat hij vervangen werd door Jiorgeny Casimiri wist Twins nog drie punten te scoren. Ook op het werpen van Taylor Clemensia scoorde Twins nog een punt maar toen manager Ronald Jaarsma Loek van Mil inbracht was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Van Mil stond nog één honkslag toe maar hield Twins verder van scoren af. Brian Biezen was de beste slagman voor de Oosterhouters met 1 uit 2. Brian sloeg mede dankzij die solo homerun twee punten binnen.

Komend weekend is DSS de tegenstander. Op donderdagavond en zondagmiddag speelt Twins in Haarlem en op zaterdagmiddag spelen de Oosterhouters thuis op sportpark de Slotbosse Toren. Aanvang van de wedstrijd is 14:00 uur.

Begin je dag voortaan met het nieuws uit je eigen stad met onze gratis nieuwsbrief. KLIK HIER en geef je op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen