Gelijkspel De Glaskoning Twins tegen DSS

Foto: CC0 Creative Commons / lsauvage

In een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren kwam er geen winnaar uit de bus. Na twaalf innings was de stand nog steeds gelijk (2-2) waardoor De Glaskoning Twins en DSS de punten deelden.

door Chris Kabout

In een aantrekkelijke wedstrijd zat het Twins vandaag aan slag niet echt mee. Er werd wel geslagen maar veelal verdwenen de ballen in de handschoenen van de veldspelers. Met andere woorden, er werd veel op de poppetjes geslagen. Toch lukte het Twins om in de derde inning een voorsprong te nemen. Met lopers in scoringspositie sloeg Jarreau Martina een grondbal naar het linksveld waarop Christopher Gé kon scoren. Ruar Verkerk wist het tweede punt binnen te slaan met een honkslag naar het rechtsveld. Maar daar hield het qua scoren op voor Twins. Hoewel de ploeg nog een aantal keren lopers in scoringspositie had, wist men de score niet uit te bouwen.

Dat een 2-0 voorsprong niet een hele ruime marge is werd in de zevende inning piijnlijk duidelijk. Pastor Chavez Martinez stond in die zevende inning pas de eerste honkslag van DSS toe. Die ene honkslag bleek uiteindelijk heel belangrijk te zijn want nadat Tino van Erk werd uitgevangen bij een stootslag, bracht Denzel Richardson de score met één klap in evenwicht. Tot dan toe had Pastor ijzersterk staan te werpen en was hij tot de zevende inning was hij op weg om een perfect game te gooien.

Pastor werd vervangen door Jan Evertse die ook een sterke pot gooide. Hij stond welliswaar twee honkslagen toe en een vrije loop maar mede dankzij Jarreau Martina die met een streep van een aangooi vanuit het linksveld Devano Pieter van scoren kon afhouden, wist Jan DSS in toom te houden.

Jan gooide twee innings en werd toen vervangen door Thijs Steenwijk. Thijs gooide 2.1 perfecte innings maar werd in de elfde inning met nog slechts één uit te gaan van de heuvel gehaald, tot verbazing van veel mensen op de tribune. Maar manager Knollenburg meldde dat Thijs had aangegeven dat hij moe begon te worden. Als enig overgebleven frisse reliever werd Mic van de Ven naar de heuvel gestuurd. Mede door de gretigheid van de slagmensen van DSS wist Mic de Haarlemmers van scoren af te houden en gaf Twins nog een kans om de winst binnen te halen. Maar ook Twins kwam niet meer tot scoren.

In totaal wist De Glaskoning Twins vier honkslagen bij elkaar te sprokkelen. Jarreau Martina (1 uit 4), Ruar Verkerk (1 uit 5), Shurman Marlin (1 uit 3) en Jamie Verheyleweghen (1 uit 5) waren degenen die dankzij een hit op de honken kwamen. Dankzij dit gelijkspel blijft Twins DSS op één punt volgen in de strijd om de vierde plaats. Vandaag spelen de Oosterhouters weer in Haarlem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen