Twins knokt maar verliest door homerun in tiende inning

Foto: CC0 Creative Commons / Pexels

In tegenstelling tot de wedstrijden van afgelopen donderdag en zondag, waarin De Glaskoning Twins kansloos ten onder ging, knokten ze maandagavond voor wat ze waard waren. Ondanks de vechtlust ging de wedstrijd door een homerun in de tiende inning verloren met 6-3.

door Chris Kabout

Ondanks de nederlaag konden de spelers vandaag met opgeheven hoofd het veld aflopen. Ze zijn immers niet afgedroogd zoals in de voorgaande twee wedstrijden. Het enige minpunt was wel dat de Oosterhoutse ploeg niet in staat was om een 3-0 voorsprong vast te houden. Nadat Jarreau Martina in de eerste inning met vier wijd op de honken gekomen was, schoof hij door naar het tweede honk dankzij schijn van Elton Koeiman. Een honkslag van Dennis de Quint door het midden bracht Martina naar het derde honk, vanwaar hij de score kon openbreken dankzij een honkslag van Ruar Verker naar het rechtsveld. Op honkslagen van Sam Kennelly en Bob van der Meer konden Dennis de Quint en Ruar Verkerk de score uitbreiden naar 3-0.

Op het werpen van Reynaldo Sarmiento Claro wist Neptunus dichterbij te kruipen door in de derde inning en de vierde inning een punt te scoren. In de vijfde inning nam de lichtgeblesseerde Misja Harcksen het werpen over en stond hij in de zesde inning het gelijkmakende punt aan de Neptunianen toe. Ondanks dat Misja zondag aangaf last te hebben van zijn arm, gooide hij toch 5.1 innings.

Nadat beide ploegen niet meer scoorden in de resterende innings, was er een verlenging nodig. In de tiende inning was het voor Twins op het werpen van Berry van Driel, drie op, drie af. Neptunus deed het een stuk beter. Met Thijs Steenwijk op de heuvel kregen de Rotterdammers lopers op het eerste en tweede honk voordat Quintin de Cuba de bal achter het hek in het rechtsveld deponeerde.

Hierdoor kreeg Thijs Steenwijk het verlies achter zijn naam. Qua aantal honkslagen deed Twins niet heel veel onder voor Neptunus. 10 tegen 12. Van de tien honkslagen sloeg rookie Jerzy van Gool er drie in vijf slagbeurten en was daarmee de beste slagman van Twins.

Komend weekeinde speelt Twins een serie tegen L&D Amsterdam. Op donderdagavond en op zondagmiddag speelt men in Amsterdam. Op zaterdagmiddag speelt men om 15:00 uur thuis op sportpark De Slotbosse Toren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen