Opgeven is geen optie tijdens Alpe d’Huzes voor Bart van Delft

Foto: Bart van Delft

Op 6 juni zal Bart van Delft zo vaak mogelijk naar de top van de Alpe d’Huez proberen te fietsen. Hij haalt hiermee geld op voor onderzoek in de strijd tegen kanker.

13 mensen per uur

“Ieder uur krijgen in Nederland 13 mensen te horen dat ze te maken met die vreselijke ziekte, kanker.” Met deze boodschap kondigde de Oosterhoutse wielerliefhebber Bart van Delft zijn deelname aan Alpe d’Huzes aan. Tijdens dit jaarlijkse evenement fietsen en lopen duizenden mensen zo vaak mogelijk de gelijknamige alpenreus Alpe d’Huez op om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Oma en petekind

De rede om deze uitdaging aan te gaan? Bart: “De laatste jaren hebben wij te vaak (in)direct te maken gehad met deze rotziekte. Van mijn oma en ons petekindje tot leden van onze wielervereniging. Onlangs ontvingen we het nieuws dat één van mijn beste fietsvrienden ook getroffen was, de vriend met wie ik in mei deze mythische col zou gaan beklimmen. Dat was de druppel om de knoop door te hakken en mezelf in te schrijven.”

Minimale bedrag al ruim gehaald

Het minimale streefbedrag om deelname te garanderen heeft Bart inmiddels ruimschoots gehaald. Op donderdagmorgen staat de teller al op ruim 3.600 van de 2.500 euro. Hierop reageert Bart: “Het is ongelooflijk om te zien hoeveel mensen gedoneerd hebben voor mijn deelname aan Alpe d’Huzes. De berichten die mensen mee sturen zijn overwegend van aanmoedigende aard, maar onderstrepen meermaals ook het feit dat deze ziekte nog dagelijks zo veel mensen raakt. Dat geeft maar eens hoe belangrijk het is dat er geld in onderzoek naar de genezing van kanker wordt gestoken.” Het ingezamelde bedrag gaat 1 op 1 naar het KWF en zal goed besteed worden.

Voorzitter WTC Klein Verzet

Op 6 juni zal Bart zo vaak mogelijk naar boven proberen te fietsen, hiervoor is hij volop in training. In en rond Oosterhout zal je hem dan ook regelmatig zien fietsen in het tenue van de wielervereniging waar hij de trotse voorzitter van is; WTC Klein Verzet. Bart concludeert met een korte lofzang over Oosterhout: “Wij hebben als club een enorm sterke band met Oosterhout en al het moois dat onze stad te bieden heeft. We proberen ons in te zetten voor allerlei lokale goede doelen, maar op dit sort momenten zie je dat deze manier van denken diep genesteld zit in onze gehele gemeente. Oosterhout toont de barmhartigheid die bij een echte familiestad hoort. Iedereen bedankt voor jullie steun.” Wil je Bart steunen? Klik dan op de onderstaande link en laat jouw donatie achter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen