Mooie judoprijzen voor Arashi tijdens verschillende toernooien

Brandon in Kaatsheuvel

De afgelopen weekenden heeft Bliemer Arashi Sport weer meegedaan aan verschillende wedstrijden. We zetten de uitslagen op een rijtje.

Brandon en Mees

In Kaatsheuvel en Tilburg was het dun voor Arashi, omdat ook een groep meedeed uit Zuid-Holland. In het combi-sportcentrum Dordrecht werd een Judo Bond Nederland toernooi gehouden met sterke deelnemende clubs. Brandon Valkenburg was een week eerder in Kaatsheuvel op het Langstraattoernooi 2e geworden met nipt verlies in de finale. Hij won in de voorronden met heupworpen en overnames. In Tilburg had hij het iets zwaarder, maar won met 2x winst toch nog wel het brons. Mees Roubos moest in Kaatsheuvel genoegen nemen met een 4e plek.

Lisa, Bram, Charifa, Luke en Gunnar

In Dordrecht stonden over 4 blokken verdeeld 400 judoka’s op de mat. Bliemer Arashi deed voor het eerst mee in Dordrecht en won meteen goud, zilver, 3x brons en een 4e plaats. Lisa van Trier werd kampioen met een verliespartij. Via herkansing en meer winstpunten werd ze winnaar. Ze won met een harde verwurging en later nog met een snelle stoeprand. Bram Bové was superscherp, maar verloor door een houdgreep de 1e wedstrijd. Hij hervond zich snel, want in de volgende ronden werd 3x met Ippon gewonnen! Tweemaal een rondvliegende kniewiel en houdgrepen en overnamens (tani-otoshi). Het leverde een 2e plek op. Charifa Benkaddour, Luke Prinsen en Gunnar van Bremen werden netjes 3e. Elof Henckens stond prima te strijden, maar kwam na enkele weken blessureleed conditie tekort. Hij moest genoegen nemen met een 4e plaat.