Onmachtig VV Oosterhout verliest van DIA Teteringen

Foto: Ad Looijmans / VV Oosterhout

Afgelopen weekend speelde VV Oosterhout uit tegen DIA in Teteringen. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

DIA Teteringen – VV Oosterhout

Na de overwinning op WSJ afgelopen donderdag stond afgelopen weekend de wedstrijd tegen DIA op het programma. De vorige ontmoeting op eigen terrein resulteerde in een nederlaag voor VV Oosterhout, en helaas leek het vandaag niet anders te gaan. Voor het eerst floot scheidsrechter Collin van Knegsel bij een thuiswedstrijd, maar zijn partijdigheid was overduidelijk. Hij had net zo goed een geel shirt aan kunnen trekken dan was het voor iedereen duidelijk geweest dat DIA met 12 man speelde.

Ongepaste opmerkingen

Dit werd met name duidelijk aan het einde van de wedstrijd, toen enkele DIA-spelers ongepaste opmerkingen maakten richting VV Oosterhouts Diae Abjij, een Nederlander met Marokkaanse roots, verwijzend naar een incident met PVV-leider Wilders enkele jaren geleden. Van Knegsel negeerde dit gedrag en liet het spel doorgaan, zonder er verder aandacht aan te besteden. De officiële reactie van DIA na de wedstrijd was alsof er niets gebeurd was, maar het was een duidelijk signaal voor Amin el Kaddouri, speler van DIA, over hoe sommige ‘supporters’ hem zien. Desalniettemin blijft VV Oosterhout trots op zijn spelers, zoals Ali Eren Yazici, Kazim Aydin, Anouar Moukouh, Diae Abjij en Omar Al Zoubi.

Onmachtig

Wat betreft de wedstrijd zelf, was het een teleurstellend schouwspel. Het veld was slecht bespeelbaar en VV Oosterhout slaagde er niet in om een zorgvuldige aanval op te zetten. DIA speelde slim op dit moeilijke terrein en hanteerde de lange bal gedurende de volle negentig minuten. Er was nauwelijks sprake van een georganiseerde opbouw. Zoals de titel al aangeeft, slaagde VV Oosterhout er niet in om door de solide verdediging van DIA heen te breken. Mark Bont van DIA was de enige die een schot tussen de palen wist te krijgen gedurende de hele wedstrijd. Delano van Bussel scoorde voor DIA uit een snelle counter, waarbij Beau Eversdijk geen kans had. Volgende week zondag de return van de wedstrijd tegen WSJ. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark ‘De Contreie’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen