Ruud Nagengast sprint naar tweede plaats in Meerkerk

Foto: JEGG-DJR Academy / Ronald Mandemaker

Zaterdag 13 april stonden Max Fitzgerald, Mark Mandemaker, Ruud Nagengast, Aron van Vugt en Ties Wagenaar van JEGG-DJR Academy aan de start van de tweede wedstrijd in de Topcompetitie.

Arno Wallaard Memorial Junioren 2024

Deze juniorenwedstrijd van 111 km, met 4 grote en 2 kleine rondes door de polders rondom Meerkerk en Noordeloos, is een ware klassieker. Vooral de Lekdijk dient als uitdagende hindernis. De renners hielden zich vooraan attent, wat ontsnappen bemoeilijkte. Het achterveld moest daarentegen moeite doen om bij te blijven, waarbij helaas Ties Wagenaar na een valpartij na 40 km moest afhaken vanwege een kaakbreuk die mogelijk operatief behandeld moet worden.

Gat van 15 seconden

Rond kilometer 85 ontstond er plotseling een breuk in het peloton en gingen zo’n 30 renners op avontuur, tot ongerustheid van het team van JEGG-DJR Academy, die de slag leken te hebben gemist. Maar met alarmerende snelheid werd het gat van 15 seconden snel gedicht. Naarmate de finale naderde, lanceerde Ruud een demarrage zo’n 8 kilometer voor het einde, maar het peloton reageerde alert en neutraliseerde zijn poging. Daarom richtten alle aandacht zich bij het ingaan van de eindsprint op Max Fitzgerald voor de tweede plek, aangezien de latere winnaar, Collin Westbroek, solo was gegaan.

Valpartij

In een poging om ook Collin bij te halen, versnelde het peloton en werden de sprinters naar voren gebracht. Helaas resulteerde dit in een valpartij in de laatste kilometers, waarbij 3 renners betrokken waren, waardoor de situatie plots veranderde. Ruud wist de valpartij te ontwijken en sprintte naar een mooie tweede plaats, achter winnaar Collin Westbroek, in deze snelle klassieker met een gemiddelde snelheid van ruim 46 km/u.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen