TSC Zondag 1 veroordeeld tot nacompetitie

TSC eindigde net op de negende plaats, wat betekent dat ze veroordeeld zijn tot de nacompetitie. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

Nieuwe regels KNVB

Ondanks een 1-1 gelijkspel tegen Erp deze zaterdag bleek dit achteraf niet voldoende voor TSC. Concurrent sc ’t Zand wist thuis te winnen en bleef TSC nipt voor. TSC is hierdoor het slachtoffer van de dit seizoen nieuw ingevoerde regels bij de KNVB. Normaliter degraderen de onderste twee ploegen en speelt de derde van onder nacompetitie. Echter, dit jaar spelen ook de clubs die derde, vierde en vijfde van onder staan om degradatie te voorkomen. TSC eindigde net op de negende plaats, wat betekent dat ze vijfde van onder staan.

Eerste helft

De wedstrijd tegen Erp, die ook nog aan degradatie kon ontsnappen, begon moeizaam voor TSC. Erp begon feller en agressiever, waardoor TSC achter de feiten aanliep. Toch was het TSC dat na 20 minuten, bij de eerste echte uitbraak, na een prachtige aanval de bal op de binnenkant van de paal zag springen. TSC-doelman Krijn Visser had een drukke dag. Ook Erp kreeg de nodige kansen, maar de ruststand was terecht 0-0.

Tweede helft

Na de thee was het spelbeeld hetzelfde, waarbij Erp in de 70e minuut een vrije trap van grote afstand in het net zag belanden, 0-1. TSC-trainer Ad Looymans bracht wissels en deed enkele omzettingen. Uiteindelijk was het de net ingevallen Sylvain de Been die de 1-1 perfect binnenschoot. De Been had eerder op de dag al een wedstrijd gespeeld met de JO19-1. Erp kreeg daarna nog enkele kansen om te scoren, maar slaagde er niet in. Eindstand 1-1, waardoor beide teams veroordeeld zijn tot de nacompetitie. TSC neemt het zaterdag thuis op tegen IFC. Vorig seizoen was de nacompetitie succesvol voor promotie naar de 1e klas, maar deze keer is het om degradatie te ontlopen.