Afvalrace Christiaan Blog 2: “Pijn, pijn, pijn”

Foto: EDJ Sports

Vorige week zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tweede blog van Christiaan.

 

Pijn pijn pijn dit zijn mijn eerste woorden van deze week.

“Deze week heb ik 6 dagen intensief gesport soms zelfs 2x per dag.IMAG0796

En heb ook weer eens mijn fiets uit de schuur gehaald want ik dacht bij mezelf hoe dom kan je zijn als je gaat sporten en je gaat er vervolgens met de auto naartoe.  de eerste paar keer terug fietsen na het sporten vielen me wel zwaar want je bent totaal leeg en dan is naar huis fietsen ineens 4 keer zo lang geworden. Dus ben nu ook lekker aan het fietsen en neem op het werk zoveel mogelijk de trap naar de 5e etage.

IMAG0795De grootste veranderingen deze week zijn voeding en slapen. Ben zelf ook al druk bezig met de voeding want ja ik weet eigenlijk wel hoe het moet maar nu is de kunst om dit ook bij mezelf toe te passen.

Ik moet zeggen dat ik tot op heden het goed vol kan houden. De eerste paar dagen zat ik veel te laag met de voeding zat rond de 1300 calorieën.  Dat maakte het sporten soms zwaar. Ben nu rond de 1800 calorieën gaan zitten en eet iets meer eiwitten ivm spierherstel.  Mijn leven bestaat momenteel uit werk, sporten en slapen. En eigenlijk bevalt het me wel.

Deze week veel in de ochtend getraind omdat ik veel late diensten had in het ziekenhuis dit was erg zwaar moet ik zeggen vooral omdat ik nu niet echt een zittend beroep heb.  ivm wat knie klachten door een aanrijding ga ik maandag in het zwembad bij fysiotherapie de Warande oefeningen doen om op deze manier mijn knie te ontzien en de spieren er omheen weer stevig te krijgen.  Nu dat was het voor deze week iedereen een goed weekend en tot volgende week.” Hieronder staat een flimpje waarin we Christiaan bezig zien tijdens een van zijn intensieve trainingen.

Chris wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen