Afvalrace Natasja Blog 3: “Nog zwaarder dan de eerste weging?!”

Foto: Afvalrace Natasja

Sinds enkele weken zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de derde blog van Natasja.

“Hallo lieve lezers/volgers,

Alweer de 3de blog. De weken die schieten voorbij. De combinatie tussen het gezin, mijn werk en het sporten lijk ik steeds beter te vinden. Ik moet eerlijk toegeven dat het wel heel vermoeiend is, omdat ik full time werk. Gelukkig kan ik vrij flexibel mijn uren inplannen en heb ik de mogelijkheid om ook thuis te werken. Woensdag ben ik daarom ook eerder vertrokken en heb ik thuis eerst lekker het huis gepoetst als warming up om vervolgens mijn oefeningen thuis uit te voeren. Deze oefeningen krijg ik en mijn groepje medekandidaten die bij Ferdy het traject volgen, via de groepsapp.

sportenNu begin ik eigenlijk halverwege de week, terwijl ik in de vorige blog ben geëindigd bij de bootcamp. Nou, dat was me een ervaring. Erg zwaar, maar echt super leuk. Aan sommige momenten denk ik de gehele week lachend terug. Naja, eigenlijk schaam ik me ook best. Bij de warming up gaat het al mis. Ik loop achter een dame op leeftijd, ze was immers ouder dan mijn moeder De vriendelijk dame gaf aan dat ik er wel langs mocht, zodat ik mijn eigen tempo kon lopen. We waren namelijk aan het hardlopen. “Nou mevrouw, het bevalt me wel. U loopt een prima tempo”, waren mijn woorden. Maar de stappen werden zwaarder en zwaarder en ik moest overgaan tot powerwalken. Terwijl de groep steeds verder liep en ik nog bezig was met mijn adem naar beneden halen, zag ik de groep in de verte stoppen. Gelukkig ik verdwaal niet, dacht ik nog. Achter hoorde ik ineens ook geluid. Lila kwam eraan met 1 van de andere bootcampers die iets verlaat was.

Verschillende oefeningen hebben we gedaan, waarvan een aantal al bekend vanuit de groepstraining. Een aantal van die oefeningen werden in tweetallen gedaan, zo stond ik naast een nette man met grijs haar. We zouden kikkersprongen moeten maken, totaal 10 stuks en daarna een sprintje naar de volgende pion. Om vervolgens daar verder te gaan met opdrukken. Die 10 kikkersprongen gingen mooi gelijk op, maar toen ik wilde gaan sprinten. Was mijn mede-bootcamper al naar pion gesprint. Ow, wat ben ik toch traag. Nu jullie dit lezen lijkt het of ik in een 50+ bootcamp groep terecht ben gekomen, maar dat is echt niet zo. Het is een grote en een hele gezellige club, waarmee ik nog veel zondagen wil trainen. 

eten2De groepstraining is afgelopen week op maandag geweest ipv op vrijdagavond. We begonnen met de weegschaal. Ik ben enorm geschrokken,  Ik eet gezond, netjes 5 x per dag en kleine porties. Als ik zwaarder wordt, zou dat betekenen dat mijn riemen en broeken nog sneller groeien dan ik. Want alles begint namelijk losser te zitten. Ferdy en Lila stellen mij gerust, de volgende keer gaan we de omvang meten. Spieren zijn zwaarder dan vet. Toch kan ik die weegschaal nog niet echt uit mijn hoofd zetten, mijn doelstelling is namelijk in kg.

Gedachtes moeten opzij om te kunnen starten met de training. Een heerlijke buitentraining. Tijdens de training af en toe mopperen, hoe zwaar het wel niet is. Maar ik sla geen oefening over. Tijdens elke training of het nu de bootcamp, groepstraining, runningtherapie of de oefeningen thuis zijn krijg ik spierpijn. Maar na een nachtje slapen is de spierpijn over. Ik heb nog wel gevoelige spieren, maar dat mijn lichaam zo snel zou herstellen had ik niet verwacht.

Donderdag stond weer een heerlijke les runningtherapie samen met medekandidaat Joyce en coach Jois. Heerlijk die buitenlucht en te zien dat je steeds meer kunt.

De overige dagen ga ik thuis aan de slag. Michael, mijn man, heeft mijn telefoon vast om de filmpjes af te draaien. Hij geeft aan wat ik moet doen en zoals het spreekwoord al aangeeft, de beste stuurlui staan aan wal Mopperend met als woorden “probeer het zelf” ga ik verder, als hij weer eens aangeeft dat het op het filmpje sneller gaat. Verder is het best gezellig hoor en natuurlijk super fijn.

eten1Genoeg over het sporten, verder met de voeding. Want ook dit is veranderd. Waar ik voorheen vaak mijn ontbijt oversloeg, mag ik dit nu absoluut niet meer. Net als een tussendoortje in de ochtend en middag. Die tussendoortje vindt ik nog steeds lastig, ik zet dan ook vaak een wekker op mijn telefoon aan om ze niet te vergeten. En dan het drinken, wat een drama 2 liter. Water en thee, hier heb ik nog de meeste moeite mee. Voorheen dronk ik zomaar een fles cola leeg. Vanaf mei was die fles cola al een fles crystal clear geworden, maar ook dit is verboden. Naast mijn papieren voedingsdagboek hou ik mijn voeding ook bij in een app. Met deze 3 maaltijden en 2 tussendoortjes kom ik tussen de 900-1100 kcal. Ferdy heeft aangegeven dat dit te weinig is en daarom gaan we hier aankomende week naar kijken.

Graag wil ik tijdens deze blog gebruik maken om alvast mijn coaches Ferdy en Lila te bedanken. Ze staan toch maarkleding elke week weer klaar om ons te ontvangen. Net als coach Jois. Daarnaast wil ik ook mijn man Michael bedanken, hij die mij steunt en mijn gemopper aan moet horen. Hij die mij meeneemt naar de stad om nog maar eens extra sportkleren/schoenen/spullen te gaan halen, omdat ik dit verdien. Mijn zusje Tanya die speciaal voor de vorige blog is komen filmen. Mijn moeder die super trots is en me sms’t als ze de blog heeft gelezen en me aan blijft moedigen. Daarnaast ook van alle personen die  al vele berichten op mijn facebook hebben achter gelaten en niet te vergeten mijn super collega’s. Zij die elke week weer vragen hoe het gaat en wat ik heb gedaan. Zonder jullie ga ik mijn doel namelijk niet halen en daarom ben ik super blij dat jullie er zijn!!

De volgende keer probeer ik het korter te houden, maar het is zoveel dat ik met jullie wil delen over deze fantastische ervaring dat ik niet kan garanderen of het lukt.

Groetjes en een fijne week,

Natasja”

—————————————————————————————————————————–

ADVERTENTIEuitverkoopboeren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen