Afvalracer Annemarie: “Ik had afgelopen week een snaaimoment…”

Foto: Annemarie van de Afvalrace

Zes weken geleden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de zesde blog van Annemarie.

Wat gaat het snel… Vorige week de vlog en blog van Michael en voor ik het weet ben ik weer aan de beurt.

Het gaat goed met me, ik heb natuurlijk mijn momentjes maar die zijn te verwaarlozen. Wat ik wel heel jammer vind is dat ik nog niet echt aan mijn hardloop doel ben toegekomen omdat ik, ondanks de compressiesokken, nog steeds heel veel last heb van mijn schenen waardoor ik niet kan rennen zoals ik wil. ( 2 maanden geleden zou ik je nog hebben uitgelachen als je dit tegen me zou zeggen)

Wel merk ik dat mijn oefeningen steeds beter gaan en dat ik niet iedere keer omrol als ik een balans oefening doe. Ik blijf het bijzonder vinden dat ik er van geniet om dit te doen en dat ik net zo vrolijk op de (vieze) grond ga liggen voor een oefening. Zo druk en geconcentreerd bezig zin dat ik niet eens in de gaten heb dat Michael me aan het filmen is terwijl hij naast me zit (lees verder na het filmpje).

Het eten valt me op zich ook niet tegen al had ik afgelopen week wel even een snaaimoment, gelukkig niet zo heftig als vroeger maar toch… Ik heb het direct aan Michael  gemeld om te voorkomen dat ik het bij de pt training weer vergeten zou zijn. Mijn normale reactie op zo`n bui was om dan de dagen erna zo min mogelijk te eten maar Michael gaf aan dat ik dit nu juist niet moet doen. Het kan een keer voorkomen en kijk dan even eerlijk naar jezelf om te ontdekken waardoor je bent gaan eten.

Dit heb ik gedaan en ik merk dat het me goed doet om de draad gewoon weer op te pakken. Ik voel me er veel beter door en accepteer dat het gebeurd is en weet nu ook hoe ik ermee om moet gaan in de toekomst want het zal vast nog wel eens voorkomen.

Vandaag is mijn zoontje jarig en komen er dus voldoende verleidingen op mijn pad. Gelukkig kwam er vandaag een geweldig recept van enforce voorbij zodat ook ik vanavond aan de appeltaart kan. Over lekker eten trouwens niets te klagen, we maken de lekkerste pompoensoep en ik ben ook helemaal verzot op de cacaoballetjes uit het boek van Fajah Louens.

Ik ga het recept van de appeltaartjes vanmiddag maken en laat jullie volgende week weten hoe get was.

Warme havermout appeltaartjes

Elke dag havermout??? Gaat dat niet vervelen? Nee hoor… niet zolang je er creatief mee om gaat! Een huis wat naar overheerlijke appeltaart ruikt en een ontbijtje om van te smullen! De havermout wordt gebakken in de oven en door de toevoeging van kaneel en appel smaakt het net als appeltaart.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
– 80 gr havermout
– 300 ml amandelmelk
– 1 appel
– 1 el kaneel

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout met de amandelmelk en laat even een paar minuten staan.
  • Snij de appel in blokjes en voeg dit toe aan de havermout. Breng de havermout op smaak met de kaneel en voor een zoetere smaak een theelepeltje honing.
  • Meng alles goed door elkaar en doe de havermout in twee ovenbestendig schaaltjes.
  • Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven en je ruikt door je hele huis de heerlijke geur van appeltaart.

Het lekkerst is om de havermout appeltaartjes warm te serveren!

Smakelijk en tot volgende week!

 

Annemarie wordt begeleid door Michael van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen