Basisschool Kameleon in Slotjes-Midden gaat toch niet dicht

Foto: Google Streetview

Vanavond kreeg de redactie van Oosterhout Nieuws uit betrouwbare bron het nieuws dat de voorgenomen sluiting van Openbare Basisschool de Kameleon in de wijk Slotjes-Midden van de baan is.

Toch niet dicht

In december kon je op Oosterhout Nieuws lezen dat Basisschool de Kameleon in de wijk Slotjes-Midden voornemens was om aan het einde van het jaar de deuren te sluiten. Vanavond werd bekend dat de sluiting van de baan is. Na de zomervakantie zou er nog een school overblijven van minder dan 50 leerlingen. En dat is te weinig om de school financieel gezond te houden en de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Op 14 december verscheen op de website van Basisschool de Kameleon het volgende bericht: “Ons Bestuur heeft bij de Gemeenteraad een verzoek ingediend om op basis van de financiën de school te mogen sluiten. Daarmee is de sluiting nog niet definitief. Zodra de Gemeenteraad een besluit heeft genomen, brengen wij u van de uitkomst op de hoogte.” De Kameleon ontstond in 2004 nadat de Loevensteinschool in Slotjes-Midden werd gesloten.

Onderwijs behouden voor de wijk

Eind vorig jaar werd ook bekend dat de Katholieke Basisschool de Biëncorf aan het einde van het schooljaar de deuren zal sluiten. Deze school ligt recht naar Openbare Basisschool de Kameleon. Daarop zijn ouders een actie en een online petitie gestart om het onderwijs in de wijk Slotjes-Midden te behouden. Wat er met het gebouw van De Biëncorf zal gebeuren na de sluiting is nog niet bekend gemaakt. Vorig jaar sloot basisschool De Hobbit in Dommelbergen ook de deuren wegens een dalend aantal leerlingen. Ook in 2018 en 2019 wordt nog een daling van het aantal leerlingen verwacht. Of dat nog meer gevolgen heeft voor andere kleine scholen is op dit moment niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen