Fietsvierdaagse start dit jaar vanaf Floraliapark in de wijk Oosterheide

Foto: St. Oosterhoutse Fietsdagen

Wist jij dat Oosterhout niet alleen een Wandel4daagse en een Zwem4daagse heeft, maar ook al sinds 1995 een Fietsvierdaagse? De Fietsvierdaagse start dit jaar op donderdag 31 mei om 9.00 uur en je kunt ervoor kiezen dagelijks 25, 40 of 60 kilometer fietsen. Deelname kost € 3,50 per dag of € 10,00 voor vier dagen sportieve gezelligheid.

Van Twins naar Floralia

De Oosterhoutse Fietsvierdaagse start dit jaar vanaf Floralia Park aan de Beneluxweg. Dit jaar wordt uitgeweken naar Floralia Park omdat er bij het vaste thuishonk bij Twins grote wedstrijden zijn. Op deze nieuwe lokatie is er voldoende ruimte om de fietsen even te stallen, er zijn oplaadpunten voor E-bikes en op het sfeervolle terras kunnen de deelnemende fietsers een drankje bestellen. Ook is het mogelijk een lunch of dagschotel te reserveren.

Floralia Showtuin

De Floralia showtuin is opgericht in 1969 in de toen jonge wijk Oosterheide. Tuinliefhebbers kweekten er onder andere dahlia’s en chrysanten. Ook was de Floralia tuin tientallen jaren het decor van Nederlands grootste countryfestival. Sinds 1 januari van dit jaar is het beheer van de tuinen en gebouwen in handen van de Prospects@work. Het doel van Prospects@Work is een zinvolle dagbesteding te bieden aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Deze cliënten houden zich bezig met het onderhoud van de tuinen, gebouwen en in de horeca. Floralia Park wordt ingezet als wandel- en ontmoetingspark, evenementenlocatie en als een algemene voorziening voor groepsbegeleiding en dagbesteding. Het 17.000m2 grote park is een schitterende uitvalsbasis voor een evenement als de Fietsvierdaagse. Je vindt het Floralia Park aan de Beneluxweg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen