Zondag weer zolderverkoop in Museum Oud Oosterhout

Foto: Brabants Museum Oud Oosterhout

Op zondag 12 augustus is er weer een zolderverkoop in het museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg. De rommelmarkt zal beginnen rond 11.00 uur en tegen 17.00 uur is alles weer opgeruimd. De entree is speciaal voor deze dag slechts 3 euro inclusief museumbezoek en een kop koffie of thee.

 

Over Oud Oosterhout

Het is dit jaar alweer 25 jaar geleden dat Frans van der Leeuw ‘zijn’ museum Oud Oosterhout. In het museum wordt je als bezoeker letterlijk mee terug in de tijd genomen en zie je hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. In het miniatuurpark, een soort Madurodam, staan 270 miniaturen opgesteld.  Het zijn op schaal nagebouwde woningen, fabrieken, winkels, slotjes en andere objecten die samen het stadje Oosterhout rond 1900 vormen in de schaal 1 op 20. In de originele Vlaamse Schuur uit 1739 vindt je een opstelling van oude ambachten, zoals een oude wasserij, schoenmakerij, klompenmakerij en smederij. In het binnenmuseum kun je terecht voor het bezichtigen van een oude school, de kamer van een oud-burgemeester van Oosterhout en de authentieke drukkerij. En wist je dat je in de koffiekamer ook terecht kunt voor echt ouderwets Hollands Snoepgoed?

Meer informatie

Museum Oud Oosterhout is in de zomerperiode alle dagen open tussen 10.00 en 17.00 uur, in het weekend tussen 11.00 en 17.00 uur. Je vindt het Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg, tussen de restaurants Paradijs en Brechtje. De entree is normaal gesproken 4,50 voor volwassenen en 2,50 per kind tot 12 jaar. Kinderen t/m 3 jaar gratis. Kijk voor meer informatie de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen