Peter de Laat (VHO) stelt vragen over gunning gemeentelijk drukwerk aan drukkerij buiten Oosterhout

Peter de Laat van Voor Heel Oosterhout
Peter de Laat van Voor Heel Oosterhout
Foto: LinkedIn

Peter de Laat heeft artikel 39 vragen gesteld aan het college over de gunning van gemeentelijk drukwerk aan een drukkerij buiten Oosterhout.

Vaste huisdrukker

Peter de Laat heeft namens zijn politieke partij Voor Heel Oosterhout via artikel 39 vragen gesteld aan het college van B&W over het aanbestedingstraject voor de inkoop van gemeentelijk drukwerk. Peter: “Sinds de privatisering van de gemeentelijke drukkerij was TotalPrint de ‘huisdrukkerij’ van de gemeente Oosterhout. Deze overgang is destijds samengegaan met afspraken over onder andere overname van personeel en afspraken over (snelle) dienstverlening onder andere bij bewonersbrieven. Voor Heel Oosterhout heeft begrepen dat deze samenwerking beëindigd is, dat er een aanbesteding heeft plaatsgevonden en er gekozen is voor een andere drukkerij, buiten Oosterhout.”

Koop lokaal

Peter gaf donderdagmiddag extra uitleg in het programma ‘Oosterhout Vandaag’ op ORTS Radio: “Sinds het digitale tijdperk wordt er binnen de gemeente steeds minder papier verbruikt. Daarmee werd de interne drukkerij van het Stadhuis min of meer overbodig. Ad van Ginneken is daarom 20 jaar geleden gestart met TotalPrint, en hij werd de vaste huisdrukker van de Gemeente Oosterhout voor al het drukwerk dat nog wel moest worden gemaakt”. Drukwerk dat overbleef waren bijvoorbeeld bewonersbrieven en rapporten. Vorig jaar werd het gemeentelijke drukwerk via een aanbesteding uitgezet. Ook TotalPrint deed mee in het traject, maar er werd uiteindelijk gekozen voor een drukkerij ver buiten Oosterhout. Peter: “De gemeente roept steeds dat we Oosterhoutse bedrijven moeten steunen en zoveel mogelijk lokaal ons geld moeten besteden. Maar zelf doen ze, juist in de coronatijd, het tegenovergestelde. TotalPrint biedt daarnaast ook lokale werkgelegenheid die we zeker niet verloren moeten laten gaan!”

TotalPrint denkt altijd mee

Peter: “TotalPrint levert bovendien perfect werk. Als gemeenteraadslid heb ik daar regelmatig van mogen genieten. Daarnaast denkt TotalPrint altijd mee in oplossingen, ook voor veel Oosterhoutse stichtingen en verenigingen. Daarom vinden wij het jammer dat er een keuze is gemaakt voor een drukker buiten Oosterhout.” Voor Heel Oosterhout wil onder andere weten of er garanties met de nieuwe partij zijn afgesproken waarbij snelheid en kwaliteit van de dienstverlening zoals voorheen geleverd kunnen worden en op basis waarvan is overgaan tot gunning van deze opdracht aan een partij buiten Oosterhout. Het College van B&W zal schriftelijk op deze vragen reageren of mondeling in de eerstvolgende raadsvergadering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen