Donderdag start VASTWEL Semana Santa in de St. Jansbasiliek

Foto: Frans Artz

Vastwel is lekker op stoom met dagelijkse interviews op ORTS TV en vanaf donderdag het onderdeel ‘Semana Santa’ in de St. Jansbasiliek.

Semana Santa

In Spanje trekken in de week voor Pasen dag na dag kleurrijke processies door de straten. Een tocht van verering en boetedoening. Op grote vergulde platformen worden door vele tientallen mannen beeldengroepen rond gedragen. Deze eeuwenoude traditie trekt jaarlijks een miljoen bezoekers naar de ‘Semana Santa’. De Bossche fotograaf Frans Artz heeft hiervan een unieke fotoreportage gemaakt van de Semana Santa in Malaga. Je kunt deze reportage t/m 9 april op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag gratis zien en beleven. Daarnaast zijn er 3 theatrale uitvieringen van deze Semana Santa. Klik voor kaarten op de link onderaan dit artikel.

Gratis workshop: fotograferen met je mobiel

Op donderdagmiddag 17 maart geeft Frans Artz, de fotograaf van deze expositie bij Theek 5 aan de Torenstraat tussen 14.00 en 15.00 uur een workshop ‘Fotograferen met je mobiel’. Deelname is gratis. Als je benieuwd bent naar welke mogelijkheden je allemaal binnen handbereik hebt, schrijf je dan vooraf in door een mail met je contactgegevens te verzenden naar [email protected]

Aan den lijve!

Er zitten echte ‘pareltjes’ rtussen de dagelijkse uitzendingen vanuit de Blauwe Camer van het Sint-Catharinadal, waar bekende en minder Oosterhouters over hun persoonlijke ervaringen mijmeren over Macht & Mededogen. Vandaag kun je het interview zien met Eric Wetzels. Vervolgens zie je deze week: Peter de Hoogh, Frits Schuitemakers, Tom Rijken en Henri Swagemakers. Voormalig wethouder Robin van der Helm sluit zaterdag deze week af. De interviews zijn te zien via de ORTS elke dag vanaf 18.00 uur (met uitzondering van de zondag) of via de onderstaande link. VASTWEL is een van de initiatieven van het Leer- en Inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen