Onthulling 24 meter lang kunstwerk en nieuwe speurtocht ‘Buitenbeentjes’

Foto: Beleveninoosterhout.nl

Vandaag worden het nieuwe kunstwerk onder het viaduct aan de Hoofseweg en de nieuwe speurtocht ‘Buitenbeentjes’ onthuld. Dit is ook gelijk de start van de Duurzaam Oosterhout Week die duurt t/m 16 oktober.

Onthulling kunstwerk Hoofseweg

Op 8 oktober om 11.00 uur onthult Wethouder Willem-Jan van der Zanden onder het viaduct aan de Hoofseweg een gloednieuw kunstwerk van 24 meter lang. De Oosterhoutse illustratrice Heidi Rombouts en ontwerper Juul Langenberg vertellen met het kunstwerk een verhaal voor jong en oud vanuit het gezichtspunt van dieren die in verschillende seizoenen onder de grond leven. Want goed voor de aarde zorgen, moeten we het hele jaar door. En je kunt best een hele hoop doen om ervoor te zorgen dat je in elk seizoen tóch lekker kan leven en genieten, zonder dat het ten koste gaat van de aarde of je portemonnee.

Buitenbeentjes speurtocht

Na de onthulling, zon rond 11.15 uur, start de nieuwe speurtocht ‘de Buitenbeentjes, editie Slotbosse Toren’ van VVV Oosterhout in het naastgelegen Slotbossetorenpark. Stichting de Verweesde Toren heeft samen met Heidi Rombouts een gezellige tocht samen te stellen. Tijdens de tocht van ongeveer 2 kilometer speuren de kinderen naar de speciaal ontworpen markers/munten die door het hele gebied aangebracht zijn en die zijn gemaakt door de Houtse smid Piet Joosen en zijn compagnon Eric Dauwerse. Ondertussen beantwoorden ze allerlei vragen over de plekken waar ze langskomen.

Meer informatie

De route van de speurtocht is op 8 oktober ter plekke gratis verkrijgbaar en bij de VVV in Theater de Bussel aan de Torenstraat. Je kunt de route ook downloaden via de link onderaan dit artikel. Kom je met de auto? Dan kun je het makkelijkst parkeren op de parkeerplaats aan de Kasteeldreef.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen