Verwonderende en verbijsterende kick off van VASTWEL 2023

Foto: VASTWEL

Woensdag 15 februari kun je vanaf 20.00 uur in het gebouw van het Frencken College gratis genieten van de kick off van VASTWEL 2023.

VASTWEL 2023

Het team van VASTWEL krijgt vragen over de gratis toegang van de kick off. Frans Verkooijen van het VASTWEL team legt het ons uit: “We kunnen ons deze reactie wel voorstellen als je de namen van Toon en Daan Oomen leest. De kick off is traditioneel gratis, oa  doordat  het Mgr Frencken wederom de ruimte en faciliteiten ter beschikking stelt en Toon en Daan Oomen het bijzonder vinden om als geboren Oosterhouters, als vader en zoon, dit VASTWEL project in Oosterhout te mogen doen en ze zich willen laten verassen van wat ze na
afloop  in het vastentrommeltje vinden!!

Toon Oomen

Toon heeft een leven gewijd aan het overbrengen van zijn muzikale kennis in de gemeente Oosterhout en heeft daarvoor ook de gouden gemeentespeld gekregen. Hij is een begrip in cultureel Oosterhout. Kenmerkend voor hem is zijn oog voor wat leerlingen nodig hebben om zich te ontwikkelen door middel van de liefde voor muziek. Zijn slagvaardige carrière bracht vele grote namen in de Nederlandse drumwereld voort, zoals Hans Eijkenaar, Hans van Oosterhout en vele anderen. Zonder de resultaten van de lessen van Toon zou het Nederlandse muzieklandschap anders klinken. Zijn projecten in het onderwijs en onvergetelijke optredens hebben een herkenbaar gezicht en geluid. In een interview zei Toon “Ik doe altijd alsof ik het zelf niet kan en bezie elke les weer alsof alles nieuw is. Ik vereenzelvig me met de
leerling en ben heel eigenwijs”. Hans Eijkenaar: “Toon is een bevlogen man die grenzeloos durft te denken én het ook weet over te brengen, zodat jij het ook voelt.”

Daan Oomen

Daan hielp als kind zijn vader al mee met het opzetten van zijn muziek instrumenten en zat naast het podium tijdens het optreden van zijn vader gebiologeerd te kijken naar alle prachtige kleuren van de verlichting die het decor op een magische manier trof. Op vijftienkarige leeftijd was deze hobby veranderd in werk en hielp hij Joop van Buitenen in theater de Bussel met opzetten van de set, de rekwisieten en de verlichting. Daan werd verliefd op het vertellen van verhalen door middel van zijn visuele hobby en hij werd ook verliefd op de Oosterhoutse Renske Wassenaar. Daan werkte 2 jaar met Hans Klok, had opdrachten voor de Efteling en festival Sensation en ze zijn nu samen actief in zijn bedrijf Live Legends. Dit is een grensverleggend bedrijf dat in 50 verschillende landen opereert en veel bekroonde producties maakte oa voor Calvin Klein.

Meer informatie

Robin van der Helm, ex-wethouder en nu actief als strategisch consultant is bereid gevonden om deze avond te gaan leiden. Terwijl Toon en Daan Oomen iedereen meenemen in een beleving, waarbij de visuele en audiovisuele aspecten een grote rol spelen, gaat hij met hen in gesprek. Leerlingen van het Frencken stellen vragen en ook het publiek wordt actief van harte uitgenodigd deel te nemen. Dit alles zal zeker leiden tot een inspirerende kennismaking met het thema van VASTWEL: Verbijsterd & Verwonderd. De inloop is vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. Het Frencken College is te vinden aan de Slotlaan 40 . Entree gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen