Lezing ‘Permacultuur moestuinieren’ in Activiteitencentrum Dommelbergen

Foto: Activiteitencentrum Arkendonk

Op woensdag 15 februari organiseert Ruilhandel Oosterhout de lezing ‘Permacultuur moestuinieren’ in Activiteitencentrum Dommelbergen.

Permacultuur moestuinieren

De lezing ‘Permacultuur moestuinieren’ wordt gegeven door Jessica Groothart. Jessica had aanvankelijk een voortuintje met grind en 3 bakken met rododendrons. Dat kon anders, bedacht zij. Ze richtte haar voortuin in als permacultuur moestuin. Ze maakt er enthousiast reclame voor, schreef er columns over en werd ingeschakeld om de beplantingskeuze te maken voor een binnenkort aan te leggen groot voedselpark in Dongen. Voor Ruilhandel Oosterhout helpt ze mensen om hun eigen eetbare permacultuur moestuin te maken en heeft ze soms groenten en fruit uit haar eigen tuin te ruil. Jessica: “Ik vind het belangrijk dat we beter voor de aarde zorgen. Met een groene en eetbare moestuin draag ik mijn steentje bij. Zelf groenten kweken, fruit uit eigen tuin en kruiden om in de soep te gebruiken of om thee van te maken. Leuk om te doen, superlekker én beter voor het milieu. Nadat ik de eerste kruiden en plantjes had geplant werd ik steeds enthousiaster en ging ik me verdiepen in permacultuur.”

Nabootsen natuur

Met permacultuur boots je de natuur zoveel mogelijk na, waardoor je samenwerkt met de natuur en er dus een wederkerigheid ontstaat. Dit betekent onder meer dat je de bodem niet kaal laat liggen en dat je met vaste eetbare planten, maar ook met diverse lagen beplanting werkt. Daarnaast hebben bepaalde planten meerdere functies. Door deze goed te benutten help je bijvoorbeeld de bijen, maar kun je ook voor planten kiezen die zichzelf van voeding voorzien, waardoor je geen voeding aan je tuin hoeft toe te voegen.Doordat er volgens deze manier van tuinieren ook minder onkruid ontstaat, zorgt dit voor minder onderhoud. En bovendien kun je heerlijk van je tuintje eten. Daarmee zorgt een permacultuur tuin niet alleen goed voor jou, maar ook voor bodemdieren, insecten en vogels. Zo wordt iedereen er blij van!

Meer informatie

De presentatie van Jessica Groothart vindt plaats op woensdag 15 februari tussen 20.00 en 22.00 uur in Activiteitencentrum Dommelbergen aan de Arkendonk 90 (naast het Winkelcentrum). Entree is gratis. Aanmelden via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen