Blog 10 van John: “Heerlijke huidbehandeling bij Leentje”

Foto: John van de Afvalrace

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Dongen/Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tiende blog van John.

Hoi allemaal!

Het nieuwe jaar is begonnen en ik ben er van overtuigd dat dit een mooi jaar gaat worden. Het jaar is in nu twee weken oud en dat zijn 2 goede weken geweest.

Het laatste weegmoment van 2016 ging ik weg met de gedachten om het nieuwe jaar met minimaal 25kg minder zwaar te beginnen. Dit kwam in de week tussen de kerstdagen en oud & nieuw in gevaar omdat ik op de tweede kerstdag een jichtaanval kreeg. Toch heb ik die avond nog een thuistraining gedaan maar de volgende dag was het toch echt raak. Ik had teveel last om nog te kunnen trainen. Uiteindelijk was op 31 december de ergste overlast weg en kon ik, na een week vol gemis van het sporten, weer even een uurtje de sportschool in. En o wat ging die training moeizaam. Maar ik was wel trots want ik was toch maar weer aan het trainen geweest.

De eerste week van januari was een week waarin er weer groepstrainingen waren (al was de opkomst in die eerste week erg minimaal). Dit was nog wel even wennen maar aan het einde van de week kon ik toch echt weer voluit gaan. En toen was daar het eerste weegmoment van 2017!! Ik wist niet wat ik moest verwachten (het waren kerstdagen geweest en ik had immers een week beduidend minder getraind) en ging dus erg benieuwd op de weegschaal staan. Trots kwam ik van de weegschaal af. Resultaat 2,4 kg afgevallen. Dat gaf mij toch veel energie om vol voor resultaat te gaan in de personal training.

Cadeautje

Op maandag 9 januari ben ik bij Leentje Henraat geweest van Beauty&Me. Enkele weken geleden kreeg ik namelijk een telefoontje en was ik niet in de gelegenheid de telefoon op te nemen. Omdat ik het nummer niet kende heb ik toch teruggebeld en toen bleek het nummer van Beauty&Me te zijn. Ik dacht dat ze mij verkeerd gebeld hadden maar tot mijn verbazing moesten ze toch echt mij hebben. Leentje bood mij een gratis huidbehandeling aan als cadeautje voor het harde werken bij de Afvalrace. 9 januari ben ik dus bij Beauty&Me ontvangen door Leentje en hebben we eerst een goed gesprek gehad over mij maar ook over Leentje en haar mooie bedrijf.

Na de kennismaking werd er met een speciale camera een reportage gemaakt van mijn huid (gezicht). Dit was raar om te zien maar aan de andere kant ook wel zeer interessant. Uiteindelijk heeft Leentje mij een heerlijke gezichtsbehandeling gegeven. Ik ben normaal niet van dat soort dingen maar heb er erg van genoten. Ik ging dan ook heerlijk ontspannen weer richting huis. Leentje is echt een topper. Een lieve, aardige en deskundige vrouw met de juiste instelling en een even zo mooi bedrijf. Dankjewel voor dit cadeautje.

Nieuwe 90 dagen challenge

Ook is deze week de nieuwe 90 dagen challenge begonnen. We begonnen deze challenge met een introductie en coaching van Eric waarbij de kandidaten werden uitgedaagd om over een aantal dingen goed na te denken. Na deze coaching hebben we een groepstraining gehad met de gehele groep en zijn we even een half uurtje tot het uiterste gegaan. De avond werd afgesloten met een groepsfoto.

 

Water

In de laatste weken kreeg ik van Jochen wel een aantal tips mee voor het gebruik van voeding. Afvallen is natuurlijk goed maar gezond afvallen is nog veel beter. Ons lichaam bestaat voor een heel groot deel uit vocht. Daarnaast bestaat ons lichaam ook voor een groot deel uit eiwitten. Het is dus erg van belang dat je deze 2 stoffen voldoende binnen krijgt.

Veel mensen vertellen je wel dat je veel water moet drinken tijdens de trainingen. Dit is ook zo want je verliest tijdens de training veel vocht en als je dat niet aanvult dan presteer je ongeveer 20% minder tijdens het trainen. Maar ook de rest van de dag is het drinken van water er belangrijk. Jochen gaf mij de tip om de ochtend te beginnen met 3 glazen water.

Het zorgt er voor dat je stofwisseling op gaan komt en dat je dus beter en gemakkelijker de dag door kan komen. Veel water drinken reinigt het lichaam en is dus ook in dat opzicht erg goed voor je.

Eiwitten

Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam en deze zul je dus ook zeker wanneer je gaat sporten moeten nemen. Het zorgt voor herstel en voor opbouw van spieren.

Eiwitten kan je onderverdelen onder de macronutriënten (vetten, koolhydraten). Eiwitten bevatten calorieën en aminozuren. De aminozuur is de bouwsteen van je lichaam. Aminozuren zijn belangrijk voor je cellen. Ze zorgen ervoor dat je cellen herstellen en hierdoor sterker worden wanneer er aminozuren worden genomen.

Er zijn 22 verschillende aminozuren waarvan het lichaam er zelf 13 aanmaakt. De resterende 9 moet je dus via voeding binnenkrijgen. Je krijgt aminozuren binnen door gevarieerd te eten. Varieer dus goed met vlees, vis, gevogelte, zuivel, eieren,soja, etc. Naast het zorgen voor herstel en opbouw van je lichaam is het eten van eiwitten voor nog meer dingen goed.

  • Eiwitten zorgen voor het transport van stoffen in het bloed en in je cellen.
  • Eiwitten zijn belangrijk voor processen zoals de spijsvertering en afweer.
  • Het helpt bij het aanmaken van verschillende stoffen zoals dopamine. Dit geeft je een goed gevoel en je voelt je beloont.
  • Het kan als extra energiebron worden ingezet.

Per dag is het verstandig om bij elke maaltijd een eiwit product te eten/drinken. Op die manier kom je al snel aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten. Per dag 1,2x lichaamsgewicht = aantal grammen eiwitten zorgt voor de juiste balans. Bij veel sporten kan je rekenen met 1,8x lichaamsgewicht.

Eiwitten zitten in:

  • Kwark
  • Zalm
  • Tonijn
  • Rundvlees
  • Kalkoenfilet
  • Brood
  • Eieren
  • Noten
  • Tofu
  • Bonen
  • Pindakaas

Uiteindelijk wil je een calorie tekort creëren en eiwitten helpen daarbij. Eiwitten zorgen voor een vol gevoel en bevatten vaak relatief weinig calorieën. Een ideale stof dus.

Tot volgende week!
John

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen