John blog 17: “Nu komt het echte werk pas!”

Foto: John van de Afvalrace

Vrijdag is het Finishgala van de Afvalrace Oosterhout. Onze kandidaten zijn ongeveer een half jaar geleden gestart met hun programma. Zij zijn in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan het doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op oosterhout.nieuws.nl schrijven zij in een blog regelmatig hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de 17e blog van John.

De laatste week

De laatste week van De Afvalrace zit erop. De reis naar de nieuwe John Broeke zit er bijna op. Het is een drukke en bewogen week geweest. Een week van veel sporten en een week met onverwachte zeer leuke momenten.

Laat ik beginnen zoals het hoort, inderdaad bij het begin. Zaterdag was mijn laatste personal training en Jochen had nog even een fijne pittige training voor Nieky en mij. We werden nog 1 keer goed afgemat met een aantal goede krachtoefeningen zodat ik de zaterdag weer fris en fruitig kon beginnen.

Na een rustdag op zondag begon de maandag als een normale dag. Dat veranderde echter wel nadat ik rond 16.30 telefoon kreeg. Het was Omroep Brabant met een verzoek. Ze hadden mijn blog gelezen en vonden het een leuk idee om mij te interviewen en een live opname te maken bij mijn gezin aan de ontbijttafel.

Dinsdagochtend om 7.30 hadden wij dus al een verslaggeefster en een cameraman binnen. Sem moest er heel even aan wennen (en Marleen nog een stuk langer) maar uiteindelijk verliep de uitzending goed en rond 8.00 was alles uitgezonden en konden we weer verder met onze dag. Maar wat heb ik mezelf die dag trots gevoeld. En nu nog voel ik mezelf vereerd, ik hoop dat ik met mijn ervaringen en positieve houding meerdere mensen kan en mag inspireren om ook een stap te zetten naar een gezonder of energieker leven.

Finishgala…en daarna

De avonden van deze week stonden in het kader van nog 1x extra sporten om aan een mooi resultaat te komen voor het finishgala. Normaal heb ik op dinsdag geen training maar ik moet zeggen dat ik deze week verrassend veel energie heb gehad om de trainingen allemaal vol te houden. Nu nog genieten van het Finishgala en mijn week kan niet meer stuk.

“Maar dan komt het echte werk pas.”

Ik ga nu op eigen benen verder en dat wordt ook een succes daar ben ik zeker. Ook tijdens dat traject zal ik regelmatig nog blogs met een update schrijven. Wanneer het aan mij ligt blijf ik nog wel graag betrokken bij de Afvalrace want ik zou het fijn vinden om mensen te blijven inspireren en motiveren. Ook zou ik graag een luisterend oor zijn en een vraagbaak voor nieuwe kandidaten. Maar hierover volgt nog een gesprek met Eric.

Ik wil graag bedanken

Omdat mijn laatste blog een samenvatting wordt van mijn Afvalrace zou ik graag nu al wat mensen willen bedanken (enkele van hen zal ik ook bij het gala persoonlijk nog bedanken:

Allereerst Eric de Jong voor zijn verstandige keuze om uiteindelijk mij toch nog als kandidaat te selecteren. Hij heeft mij een kans gegeven die nooit zal vergeten.

Daarnaast Jochen Kronenberg voor zijn enorme goede coaching en personal training. Deze jonge maar zeer bekwame trainer is voor mij echt goud  waard geweest.

Natuurlijk wil ik ook Michael bedanken voor zijn goede trainingen en Jill voor haar werkzaamheden als p.a. van Eric en voor haar luisterend oor als ambassadrice.

Omdat een sterke man niets is zonder een nog sterkere vrouw en liefdevol gezin wil ik ook mijn vrouw Marleen en zoon Sem bedanken voor alle opofferingen die ze hebben gedaan tijdens mijn Afvalrace. Wat een geduld en begrip hebben die 2 gehad terwijl ik keer op keer er minder was omdat ik weer ging sporten.

Ook de vrienden, familieleden, kennissen, collega’s en andere volgers van mijn blog wil ik enorm bedanken voor hun steun en interesse.

Last but not least wil ik Jeroen van Oosterhout.nieuws.nl bedanken voor het plaatsen en perfectioneren van mijn blogs en vlogs waardoor jullie mij konden volgen en waardoor Omroep Brabant mij kon interviewen.

Dank, dank, 1000x dank.

Zonder jullie was het nooit zo’n groot succes geworden

en was ik niet zo ver in mijn reis gekomen.

Ik zou graag af willen sluiten met een positief muzikaal filmpje dat iedereen kan gebruiken wanneer je even een oppepper nodig hebt. Luister naar dit lied en blijf zoals ik geloven in de wijze woorden van mijn vader “Alles komt goed”

De nieuwe
John Broeke

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen